15:58 21.12.2012

Більшість у ВР може розраховувати на 17 комітетів, опозиція - на 13 - заступник голови парламенту

2 хв читати

За попередньою домовленістю 17 парламентських комітетів очолять представники більшості, на 13 можуть претендувати представники опозиції, повідомив заступник голови Верховної Ради Руслан Кошулинський (обраний за списками ВО "Свобода").

"Поділ комітетів буде у відповідності з кількістю депутатських мандатів (у фракціях - ІФ) - 17 на 13", - сказав він в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

При цьому Р.Кошулинський зазначив, що під час консультацій з лідерами фракцій було досягнуто домовленість про збільшення кількості комітетів.

"Вже ухвалено рішення про збільшення кількості комітетів - їх буде 29 плюс одна контрольна комісія", - сказав віце-спікер.

Р.Кошулинський зазначив, що опозиція пропонуватиме такий принцип розподілу голів комітетів: якщо є два комітети, які займаються соціальними питаннями, наприклад, комітет із питань соціальної політики та комітет із питань ветеранів, інвалідів та пенсіонерів, то один з них має' очолювати представник опозиції , інший - більшості. Така ж ситуація з комітетами з питань закордонних справ та євроінтеграції - один з комітетів має відійти більшості, інший - опозиції.

Заступник голови парламенту також нагадав, що, відповідно до закону, до складу комітету Верховної Ради мають увійти не менше ніж по одному представнику від кожної фракції. Наприклад, якщо у фракції "Свобода" наразі працюють 36 народних депутатів, а комітетів буде 29, то 29 депутатів мають увійти до парламентських комітетів і решта депутатів також будуть розподілені.

Він також повідомив, що керівний склад комітетів має формуватися за квотним принципом.

"Ми можемо претендувати максимум на одну посаду голови комітету, 3-4 посади перших заступників, 3-4 посади заступника та 3-4 посади секретарів комітетів", - сказав він.

При цьому він не уточнив, який комітет може очолити представник фракції "Свобода". За його словами, всі депутати, які входять до складу цієї фракції, - високопрофесійно підготовлені люди, які зможуть впоратися з роботою у будь-якому комітеті.

"До вечора сьогоднішнього дня буде з'ясовано, який це буде комітет", - додав Р.Кошулинський.

За його словами, опозиція обстоює принцип формування комітетів у частині незбільшення асигнувань на структуру і кількість комітетів так, як це було в 2007 році.

"Якщо першого принципу будуть дотримуватися (незбільшення асигнувань - ІФ), то другий принцип (контролюючі комітети) не віддадуть. Це навряд чи", - додав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА