15:52 24.12.2012

Пріоритетом нового Кабміну стане забезпечення економічного зростання - Азаров

2 хв читати
Пріоритетом нового Кабміну стане забезпечення економічного зростання - Азаров

Головним завданням нового уряду є забезпечення економічного зростання країни, зазначає прем'єр-міністр України Микола Азаров.

"Лише забезпечення економічного зростання надасть можливість забезпечити зростання соціальних стандартів", - передає прес-служба уряду слова М. Азарова на першому засіданні нового Кабінету Міністрів у понеділок.

Прем'єр окреслив завдання розробити програму дій уряду на 2013-2014 роки, яка б забезпечувала економічний розвиток практичними складовими. До її розробки мають долучитися всі міністерства. Програма має бути підкріплена ресурсами: кредитними, інвестиційними, бюджетними. Від цього головним чином залежить результат роботи в 2013 році.

Особливу увагу М.Азаров акцентував на поліпшенні зовнішньоторговельного балансу України, а, отже, на виробництві конкурентоспроможної продукції та просуванні українських товарів на зарубіжних ринках.

"Ми маємо захищати власні ринки і навчитися просувати наші товари", - зазначив він.

Також голова уряду відзначив необхідність для міністрів бути "більш публічними", доступними для преси, доносити до суспільства інформацію про роботу уряду, про важливі рішення, які ухвалюються.

Уряд у новому складі ухвалив перші рішення, які забезпечують життєдіяльність країни в період свят та вирішення соціальних питань.

Зокрема, згідно з фактом потреб окремих територій, перерозподілено субвенцію з державного бюджету на здійснення державних програм соціального захисту: таких, як допомога сім'ям із дітьми, дітям-інвалідам, інвалідам із дитинства. Розписано нерозподілений обсяг додаткової дотації на вирівнювання фінансової забезпеченості місцевих бюджетів - ці кошти насамперед підуть на виплату зарплат. Затверджено перелік бюджетних програм згідно з законом про Державний бюджет на 2013 рік.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА