14:47 27.12.2012

Немиря непричетний до нібито фінансування "Батьківщини" через офшори та ходить на допити - адвокат

3 хв читати

Адвокат колишнього віце-прем'єра України Григорія Немирі Микола Титаренко категорично спростовує будь-яку причетність свого підзахисного до нібито незаконного фінансування партії "Батьківщина" через офшори та наголошує, що Г.Немиря не ухилявся від допиту і не просив перервати його.

"Кузьмін (перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін - ІФ) говорить, що Григорій Михайлович ухиляється від допитів у Генеральній прокуратурі. Це твердження не відповідає дійсності, оскільки Немиря з'явився до Генеральної прокуратури на допит, щойно отримав повідомлення законним способом", - розповів адвокат Г. Немирі М.Титаренко на брифінгу в Києві в четвер.

Він наголосив, що Г.Немиря у Генпрокуратурі не вимагав припинення допиту і був готовий відповідати на всі запитання слідчого. Тобто твердження першого заступника генпрокурора про те, що перший допит було перервано на прохання Г.Немирі, також не відповідає дійсності.

М.Титаренко розповів, що допит 23 грудня тривав близько 3,5 годин, а питання, фактично, задавали лише півгодини. Решту часу слідчий вирішував питання щодо заявленого адвокатом клопотанням про звукозапис проведення допиту.

Він зазначив, що слідчий відмовив у задоволенні такого клопотання.

"З метою уникнення маніпуляцій щодо причетності Немирі до фінансування, зокрема діяльності консалтингової компанії Ridge Consulting, я як адвокат на адресу юридичної фірми направив адвокатський запит, в якому я поставив два запитання. На цей запит я отримав відповіді про ту фірму, яка, фактично, цікавить слідство, Ridge Consulting. У цій відповіді зазначено, що компанія з Григорієм Михайловичем стосунків жодних не мала і ніколи не отримувала від нього жодних платежів за жодні послуги. Тож все, що говорить Ренат Равільєвич стосовно Немирі щодо незаконного фінансування партії "Батьківщина", я вважаю, є безпідставним і в мене на руках є факти на підтвердження цього", - наголосив М.Титаренко.

За словами адвоката, допит Г.Немирі розпочався 27 грудня о 14.00.

Як повідомлялося, асоціація "Український правозахисний альянс" подала позов до Г.Немирі, бажаючи з'ясувати, з якими британськими PR-компаніями він співпрацював у бутність віце-прем'єром. Подільський районний суд Києва, згідно з повідомленнями ЗМІ, прийняв цей позов до розгляду.

Крім того, деякі медіа посилаються на сайт nemyrialeaks.com, на якому викладені нібито копії документів з інформацією про рахунки, за якими, як передбачають автори цього сайта, Г.Немиря впродовж кількох років оплачував PR-послуги британської компанії Ridge Consulting.

Адвокат Г.Немирі Микола Титаренко повідомив агентству "Інтерфакс-Україна", що Подільський районний суд Києва зобов'язав Г.Немирю надати інформацію асоціації "Український правозахисний альянс" щодо публікацій на сайті nemyrialeaks.com.

"Суд визнав неправомірною бездіяльність Г.Немирі в частині ненадання коментарів із приводу публікацій на сайті nemyrialeaks.com", - розповів М.Титаренко.

Перший заступник генпрокурора Р.Кузьмін 19 грудня повідомив, що прокуратура проводить перевірку фактів фінансування партії "Батьківщина" з 2007 до 2010 роки через офшорні компанії, на допит викликають Г.Немирю.

За його словами, Г.Немиря, а також кілька членів "Батьківщини", не з’являються до прокуратури.

"Немиря ухиляється від явки до прокуратури. Його вже оштрафував суд за неявку до прокуратури", - сказав Р.Кузьмін.

У свою чергу, в партії "Батьківщина" запевнили, що Г.Немиря ходить на допити.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

Структури ЄС прагнуть розпочати 25 червня переговори про вступ України до союзу - ЗМІ

Порошенко привіз техніку підрозділам ППО та військової авіації

Можлива загибель Раїсі може мати серйозні наслідки для Ірану, вважають в Інституті вивчення війни

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА