14:23 28.12.2012

Останню крапку в історії з Угодою про асоціацію з ЄС буде поставлено після президентських виборів у 2015 р. - думка

2 хв читати

Фінал у процесі з підписанням Угоди про асоціацію між Україною та ЄС можна очікувати після президентських виборів 2015 року, вважає голова правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко.

"Останню крапку в цьому процесі буде поставлено вже після президентських виборів, із урахуванням їхнього результату", - сказав він на прес-конференції в п'ятницю в Києві.

Політолог нагадав, що події останнього місяця підтверджують більш гнучке ставлення керівництва ЄС до процесу підписання Угоди про асоціацію України з ЄС.

На думку В.Фесенка, якщо Україна виконає хоча б частину умов або зобов'язань, то угоду буде підписано в листопаді, але, швидше за все, ратифікація потребуватиме ще певного часу.

"Якщо ми до листопада наступного року не підпишемо якусь принципову угоду про взаємодію з Митним союзом і якщо ми виконаємо частину вимог ЄС (ухвалення нового виборчого кодексу, закони щодо реалізації судової реформи), то не буде жодних перепон для підписання Угоди про асоціацію" , - зазначив він.

Водночас В.Фесенко наголосив, що вимоги, які ставить ЄС щодо звільнення політв'язнів, зокрема екс-прем'єра Юлії Тимошенко та екс-глави МВС Юрія Луценка, можуть бути вирішені нестандартно.

За його словами, Ю.Луценка можуть випустити на волю, виконуючи рішення ЄСПЛ, однак він "залишиться на гачку" за іншими кримінальними справами.

"З Юлією Тимошенко буде складніше. Швидше за все, можуть розпочати переглядати кримінальні справи, за якими її засудили", - зазначив експерт.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА