15:13 30.12.2012

Опозиція не допустить ратифікації документів про приєднання до МС, заявляють у "УДАР"

2 хв читати

Україна має рухатися в напрямку євроінтеграції, як це прописує закон "Про засади зовнішньої політики", а бажання влади втягнути країну в Митний союз суперечить національним інтересам України, вважає народний депутат від фракції "УДАР" Ростислав Павленко.

"Парламент має не допустити різкої зміни зовнішньополітичного курсу країни. У законі, ухваленому в парламенті минулого скликання, чітко записано, що вибором та метою України є європейська інтеграція. Тож приєднання до Митного союзу суперечить національному законодавству. Опозиційні сили робитимуть усе для того, щоб не допустити ратифікації документів про інтеграцію в Митний союз", - наголосив Р.Павленко, повідомляє прес-служба партії "УДАР" у неділю.

Народний депутат зазначив, що в лютому 2013 року відбудеться саміт Україна-ЄС, на якому обговорюватиметься підписання угоди про асоціацію, яка є частиною угоди про зону вільної торгівлі між Україною та Євросоюзом.

"Дуже багато залежатиме від того, чи серйозно українська влада поставиться до тих питань, які у Європейського Союзу до України. Це питання відмови від вибіркового правосуддя, зміна виборчого законодавства і розслідування порушень під час виборів і питання здійснення реформ, чого також вимагають від влади й опозиційні сили в парламенті", - наголосив Р.Павленко.

Депутат від "УДАР" зазначив, що до лютого в країни є шанс розпочати зміни в цьому напрямку й ініціювати їх як у виконавчій владі, так і в парламенті. "Якщо це відбудеться, можна говорити про те, що в лютому буде зроблено політичні кроки, які наблизять Україну і ЄС до підписання угоди", - зазначив Павленко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА