11:34 08.01.2013

Долю наглядової місії ЄП Кокса-Квасневського вирішить керівництво Європарламенту наприкінці січня

2 хв читати
Долю наглядової місії ЄП Кокса-Квасневського вирішить керівництво Європарламенту наприкінці січня

Зустріч президента Європейського парламенту Мартіна Шульца з колишніми президентами Польщі Александром Квасневським та Європарламенту Петом Коксом, які входять до наглядової місії цієї європейської інституції у справах українських екс-прем'єра Юлії Тимошенко та екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, відбудеться 9 січня і матиме приватний характер.

По завершенні не буде прийнято жодних рішень, а рішення щодо питання, вважати місію завершеною або ж продовжити її мандат, ухвалить наприкінці січня конференція президентів, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок у Брюсселі в Європейському парламенті. Як відомо, конференція президентів є робочим керівним органом цієї європейської інституції, до складу якої входять президент ЄП і президенти всіх політичних груп.

За словами співрозмовника агентства, М.Шульц зустрінеться зі спостерігачами в закритому режимі, спілкування з пресою не передбачено, оскільки за підсумками зустрічі не буде ухвалено жодних рішень. "Наприкінці місяця відбудеться конференція президентів. Якщо буде ухвалено рішення завершити місію, то остаточну доповідь буде підготовлено й оприлюднено в найкоротші терміни. У разі, якщо конференція президентів вирішить продовжити місію, робота триватиме", - пояснив він.

Раніше А.Квасневський повідомив, що мандат місії завершився наприкінці минулого року, й на початку 2013-го буде представлено остаточну доповідь наглядової місії. Як відомо, проміжну доповідь було передано керівництву Європейського парламенту ще 2 жовтня.

Як повідомлялося, П.Кокс та А.Квасневський стали спостерігачами від ЄП у судових процесах над екс-прем'єром Ю.Тимошенко та розпочали роботу 11 червня. Відповідних домовленостей було досягнуто між прем'єр-міністром України Миколою Азаровим і президентом Європарламенту М.Шульцем.

Пізніше їхній мандат було розширено: окрім справ Ю.Тимошенко, вони також спостерігали за справами екс-міністра внутрішніх справ Ю.Луценка та колишнього виконувача обов’язків міністра оборони Валерія Іващенка. Роботу спостерігачів було призупинено на період парламентських виборів в Україні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА