10:39 14.01.2013

У США, Великій Британії та Німеччині розслідують історію з фальсифікацією та публікацією листування дочки Тимошенко - "Батьківщина"

2 хв читати

Партія "Батьківщина" звернулася до закордонних правоохоронних органів із проханням розслідувати факт протиправної публікації та фальсифікації особистого листування дочки екс-прем'єра України Юлії Тимошенко Євгенії, а також колишнього віце-прем'єра України Григорія Немирі.

"Ми усвідомлюємо, що очікувати справедливості від українських органів правосуддя марно, оскільки саме вони на чолі з Януковичем (президент України Віктор Янукович - ІФ) і є організаторами і співучасниками цього чергового злочину із серії політичних репресій. Тому ми звернулися до правоохоронних органів інших країн, громадяни яких постраждали від факту публікації", - йдеться в заяві об'єднаної опозиції, поширеній у понеділок.

За даними опозиції, їхні заяви про злочини вже почали розслідувати правоохоронці США, Великої Британії та Німеччини. Крім того, як зазначено в заяві, всі співрозмовники Є.Тимошенко з незаконно оприлюдненого листування з власної ініціативи звернулися до правоохоронних органів своїх країн.

В опозиції також наголосили, що дії організаторів та виконавців публікації та фальсифікації листування трактуються як злочин та підпадають під дію і українського кримінального законодавства, і міжнародного права.

Особливим цинізмом замовників соратники Ю.Тимошенко вважають те, що опублікована інформація містить як правдиві епізоди, так і вигадані від першого до останнього слова. Якщо опубліковане листування Г.Немирі повністю сфальсифіковано, то листування Є.Тимошенко містить і правдиві повідомлення, і частково або повністю вигадані.

"Ми вже встановили, що власник доменних імен сайтів zhuzhaleaks.com та nemyrialeaks.com – той самий, а інтернет-провайдером цих сайтів також є одна фізична особа, зареєстрована у Києві. Це свідчить про системність та замовний характер публікації фальсифікацій", - наголосили в опозиції.

"Батьківщина" також звернулася до журналістів і громадян України з проханням не розповсюджувати особистого листування Є.Тимошенко.

Як повідомляли ЗМІ, на сайті zhuzhaleaks.com анонімно оприлюднено низку листів, які нібито свідчать про організацію та оплату соратниками Ю.Тимошенко лобістських послуг на території США.

Минулого року було також зареєстровано сайт nemyrialeaks.com, на якому оприлюднено документи, що нібито свідчать про незаконну оплату Г.Немирею PR-кампанії Ю.Тимошенко в Європі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

Структури ЄС прагнуть розпочати 25 червня переговори про вступ України до союзу - ЗМІ

Порошенко привіз техніку підрозділам ППО та військової авіації

Можлива загибель Раїсі може мати серйозні наслідки для Ірану, вважають в Інституті вивчення війни

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА