14:46 14.01.2013

Опозиція має висунути в 5 проблемних округах своїх переможців - Томенко

3 хв читати

Народний депутат Микола Томенко (фракція "Батьківщина") вважає, що кандидати від опозиції, які перемогли у п'яти проблемних округах, мають бути єдиними кандидатами від опозиції і на перевиборах у цих округах.

"Ми тлумачимо нинішнє звернення до Конституційного Суду депутатів від нинішньої більшості як спробу не проводити виборів", - сказав М.Томенко.

За його словами, для Конституційного Суду в цьому разі немає предмета для розгляду.

"Що має Конституційний Суд розглядати? Що там фізично немає депутатів?", - сказав він.

М.Томенко зазначив, що в парламенті є комітет із питань державного будівництва та місцевого самоврядування, який може спільно з членами Центральної виборчої комісії вивчити це питання й знайти вихід із нинішньої ситуації.

Він також зауважив, що закон про вибори народних депутатів дійсно не передбачає випадків проведення перевиборів, але такої ситуації ніхто не передбачав, оскільки "ніхто не передбачав, що у нас буде маразматична влада і значна кількість ЦВК, яка пішла на догоду нинішній владі та визнала вибори недійсними".

За словами М.Томенка, з цього питання не треба було звертатися до Конституційного Суду, а Верховній Раді та ЦВК - спільно визначити законодавче поле для того, щоб проводити повторні вибори в шести округах (тому що нинішній міністр оборони Павло Лебедєв також був обраний у мажоритарному окрузі, а у зв'язку з тим, що його депутатські повноваження було припинено через перехід на роботу в Кабінет Міністрів, в його окрузі також мають проводитися вибори).

"Тому ми з 5 лютого (початок другої сесії Верховної Ради - ІФ) наполягатимемо на тому, щоб це рішення було ухвалено", - сказав М.Томенко.

Водночас депутат зазначив, що особисто він проти повторних виборів.

"Більш справедливим було б повторне переголосування, а не проведення повторних виборів", - сказав М.Томенко.

"Ми наполягатимемо на тому, щоб вибори в цих округах були, вимагатимемо, щоб Конституційний Суд невідкладно розглянув це подання", - заявив він.

"Що стосується опозиції, то у нас немає предмета дискусії. Ми дотримуємося тієї точки зору, що всі наші кандидати, які, на нашу думку, в п'яти округах перемогли, будуть єдиними кандидатами від усіх трьох політичних сил. Якщо в окрузі йшов, наприклад, Левченко від "Свободи", то "Батькивщина" і "УДАР" мають підтримати Левченка, якщо йшов Булатецький від "Батьківщини" в Черкасах, то "УДАР" та "Свобода" мають підтримати його", - сказав М.Томенко.

За його словами, тепер усі політичні сили не мають морального права висувати інших кандидатів у цих округах.

При цьому М.Томенко зазначив, що в окрузі в Севастополі, де переміг П.Лебедєв, що став потім міністром оборони, опозиція визначить свою позицію.

У п’яти одномандатних округах ЦВК визнала неможливим встановити результати виборів, а Верховна Рада рекомендувала ЦВК призначити повторні вибори в цих округах. Йдеться про округ №94 (Обухів, Київська область), №132 (Первомайськ, Миколаївська область), №194 та №197 (Черкаська область), №225 (Київ, Шевченківський район).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА