16:30 28.01.2013

Наявні пільги в оподаткуванні щорічно призводять до мільярдних втрат держбюджету - Калєтнік

2 хв читати
Наявні пільги в оподаткуванні щорічно призводять до мільярдних втрат держбюджету - Калєтнік

Державний бюджет за січень-вересень 2012 року недоотримав майже 20 млрд грн через надмірну кількість податкових і митних пільг, повідомив перший віце-спікер Верховної Ради Ігор Калєтнік.

"Навіть попередній аналіз свідчить про те, що кількість недоотриманих державою коштів не розмірна з ефектом від таких преференцій. Ревізію пільг із податку на прибуток треба проводити першочергово", - наводить слова І.Калєтніка його прес-служба.

За його даними, "майже половина з них - це "нульовий" ПДВ на імпорт природного газу. Півтора мільярди - пільги при ввезенні енергозбережного обладнання. А також близько 7 млрд грн - пільги з ПДВ при ввезенні ліків та медичного обладнання".

Він додав, що сума нарахованих митних пільг із ПДВ, пільг зі сплати акцизного податку та ввізного мита у 2012 році становила майже 43 млрд грн.

На думку І.Калєтніка, необхідно залишити пільги з податку на прибуток для пріоритетних галузей економіки, для підтримки відкриття бізнесу, "на перших етапах відкриття власної справи", і державним підприємствам, які без таких преференцій стануть збитковими.

Водночас він переконаний у тому, що податкові пільги мають запроваджуватися тимчасово і лише після детального обґрунтування необхідності надання таких преференцій урядом України.

"Поки що перелік галузей і перелік компаній, які отримують податкові пільги, регулюється в ручному режимі. Вони мають призначатися на основі стратегічного аналізу, на певний час, під відповідальність Кабінету Міністрів", - констатував він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА