12:49 01.02.2013

В адміністрації Януковича не коментують рахунок "Газпрому" в $ 7 млрд за недобір газу

2 хв читати

В адміністрації президента України не бачили офіційного запиту від "Газпрому" з приводу сплати застави у $7 млрд за недобір газу, заявляє радник президента - керівник Головного управління з питань міжнародних відносин адміністрації президента України Андрій Гончарук.

"Я не бачив офіційного запиту ... Якщо немає запиту, то немає і офіційної позиції", - сказав він, відповідаючи на запитання агентства "Інтерфакс-Україна" про дії Києва з цього приводу на брифінгу в п'ятницю.

Як повідомлялося, російський "Газпром" виставив НАК "Нафтогаз України" рахунок на суму близько $7 млрд за недобір природного газу в 2012 році, виходячи з передбаченої контрактами вимоги take-or-pay. Водночас в українському держхолдингу наголошують, що компанія в повному обсязі оплатила отриманий від російської компанії газ за раніше виставленими рахунками. При цьому "Нафтогаз України" неодноразово повідомляв російську компанію про намір знизити закупівлі природного газу у 2012 році.

Україна в 2012 році скоротила імпорт природного газу на 26,5% (на 11 млрд 863,9 млн куб. м) порівняно з 2011 роком - до 32 млрд 939,3 млн куб. м (мінімальні зобов'язання – take-or-pay становлять 41,6 млрд куб. м). Практично весь цей обсяг газу імпортували з Росії НАК "Нафтогаз України" і підконтрольна Дмитру Фірташу OstChem Holding Limited (Кіпр).

"Нафтогаз України" імпортував в минулому році 24,9 млрд куб. м російського газу за контрактом із "Газпромом" і близько 55 млн куб. м за реверсною схемою відповідно до контракту з RWE (Німеччина).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА