13:12 01.02.2013

Грищенко доручив профільним відомствам розібратися в питаннях розподілу викликів "швидкої допомоги" за єдиним номером "103"

2 хв читати
Грищенко доручив профільним відомствам розібратися в питаннях розподілу викликів "швидкої допомоги" за єдиним номером "103"

Віце-прем'єр України Костянтин Грищенко доручив профільним відомствам та службам провести засідання робочої групи для обговорення питань маршрутизації викликів "швидкої допомоги" за єдиним у країні номером "103".

Таке завдання він окреслив перед відповідними структурами на розширеному засіданні з питань реалізації закону "Про екстрену медичну допомогу" в четвер, повідомляє прес-служба віце-прем'єра.

К.Грищенко висловив переконання, що питання реалізації закону на цьому етапі залежить від вирішення низки важливих питань, серед яких - виділення приміщень під диспетчерські центри, створення сучасної системи маршрутизації дзвінків і фінансування закупівлі необхідного обладнання для диспетчерів.

"У цьому контексті віце-прем'єр дав доручення протягом найближчих днів провести засідання робочої групи в складі Держспецзв'язку, Держагентства з інвестицій та управління національними проектами, МОЗ, провідних експертів, представників компанії-розробника ТЕО проекту "Своєчасна допомога" (Avaya), а також із залученням представників Харківської, Дніпропетровської областей та Києва для обговорення питань маршрутизації викликів "швидкої допомоги" за єдиним для всієї країни номером "103", - зазначається в повідомленні прес-служби.

К.Грищенко доручив головам облдержадміністрацій поінформувати Кабінет Міністрів про ситуацію з виплатою зарплат працівникам системи екстреної медичної допомоги.

Окрему увагу було приділено відповідальності водіїв за пропуск автомобілів "швидкої" для своєчасного прибуття до пацієнтів та забезпечення бригад "швидкої" необхідними ліками.

Як повідомлялося, в серпні 2012 року президент України Віктор Янукович підписав закон № 5081-VI "Про екстрену медичну допомогу".

Закон встановлює, що на території України кожен її громадянин або будь-яка інша особа мають право на безкоштовну, доступну, своєчасну та якісну екстрену медичну допомогу. Іноземці та особи без громадянства, які тимчасово перебувають на території України, а також фізичні особи, узяті під варту або яким призначено покарання у вигляді позбавлення волі, забезпечуються екстреною медичною допомогою в порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України.

Відповідно до закону, виклик екстреної медичної допомоги здійснюється за єдиним телефонним номером виклику екстреної медичної допомоги "103", або за єдиним номером виклику екстреної допомоги "112". Виклик екстреної медичної допомоги безкоштовний.

Згідно із законом визначено, що бригада екстреної медичної допомоги - це забезпечена спеціалізованим санітарним транспортом мобільна структурно-функціональна одиниця, яка в цілодобовому режимі надає екстрену медичну допомогу на місці події або під час перевезення людини в невідкладному стані в установу охорони здоров'я.

Відділення екстреної меддопомоги є структурним підрозділом багатопрофільної лікарні інтенсивного лікування, в якому цілодобово забезпечується надання допомоги пацієнтам, доправленим бригадами меддопомоги або іншими особами, а також пацієнтам, які звернулися по невідкладну медичну допомогу особисто.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон закликав Нетаньяху домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА