11:24 11.02.2013

Кармазін планує оспорити результати виборів в окрузі №59 на Донеччині - газета

2 хв читати

Народний депутат попередніх скликань Верховної Ради Юрій Кармазін планує найближчим часом оспорити результати виборів в окрузі №59 (Донецька область), де переміг представник Партії регіонів Олександр Васильєв. Про це повідомив прес-секретар Ю.Кармазіна Олексій Оскер, пише газета "Коммерсантъ Украина" в понеділок.

О.Оскер також прокоментував позов Ю.Кармазіна до ВАСУ щодо позбавлення депутатських повноважень Павла Балоги та Олександра Домбровського. Так, за його словами, терміни прийому позову було продовжено у зв'язку з розслідуванням міліцією фактів фальсифікації виборів. "Ми звернулися (до МВС - ІФ) відразу після виборів, але чомусь розслідування тривало дуже довго, а до суду ми прийшли, як тільки зібрали всі докази", - розповів О.Оскер.

У свою чергу заступник голови ЦВК Андрій Магера зазначив: "Я не бачу жодних підстав для призначення як повторних, так і проміжних виборів ні в окрузі №71, ні в окрузі №11".

Крім того, він наголосив, що судове рішення про позбавлення П.Балоги та О.Домбровського депутатських повноважень викликає у нього багато запитань, і "на нього мають звернути пильну увагу у Вищій раді юстиції". "Вже минули всі мислимі й немислимі терміни з дня голосування. На якій підставі суд приймає у провадження таку справу й ухвалює рішення, мені не відомо. Такі рішення перебувають за рамками права та Конституції", - наголосив заступник голови ЦВК.

А.Магера зазначив, що в Центрвиборчкомі визначаться з подальшими діями цього тижня, після того, як отримають повний текст рішення суду.

Як повідомлялося, ВАСУ визнав недостовірними результати виборів народних депутатів в одномандатних округах №11 (Вінниця) та №71 (Закарпатська обл.), де обрано відповідно О.Домбровського та П.Балогу, а також зобов'язав ЦВК провести повторні вибори в цих округах. Це випливає з рішення ВАСУ від 8 лютого 2013 року, яке було ухвалено за позовом Ю.Кармазіна, Є.Угля та А.Дацького до ЦВК.

У прес-службі ВАСУ повідомили, що на розгляді суду станом на вечір п'ятниці ніяких позовів, подібних до того, за якими депутатів П.Балогу та О.Домбровського позбавили мандатів, вже немає.

В опозиційній партії "УДАР" розцінили таке рішення ВАСУ як політичне замовлення провладної більшості, "відвертий тиск на парламент та спробу залякати політиків, змусивши їх бути лояльнішими до влади". У партії назвали таке рішення незаконним і неправосудним та мають намір звернутися до Вищої ради юстиції з вимогою звільнення суддів ВАСУ, що ухвалили це рішення.

В "УДАРі" звертають увагу, що, незважаючи на неприналежність П.Балоги та О.Домбровського до опозиції, таким рішенням створено небезпечний прецедент. "Що далі? - Оголошення поза законом опозиційних фракцій? Призначення депутатів указом президента? Скасування Конституції розпорядженням уряду?", - зазначено в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА