14:05 12.02.2013

В опозиції впевнені, що Янукович розпустить ВР після 30-денного терміну з початку блокування

2 хв читати

Опозиція впевнена, що президент підпише указ про дострокове припинення повноважень парламенту в разі завершення конституційного терміну, передбаченого для цього.

"На сьогодні ми розуміємо, що у президента, безумовно, є право, якщо протягом 30 днів не буде розблокована діяльність парламенту, оголосити дострокові парламентські вибори. Я думаю, що у президента не буде вже на той момент іншого виходу, ніж скористатися цим правом , тому що відсутність в країні належної діяльності парламенту - це вже наявність не лише парламентської, але і політичної кризи в країні ... І його потрібно буде вирішувати, і вирішувати лише у Конституційний спосіб - шляхом оголошення дострокових парламентських виборів", - сказав заступник лідера фракції "УДАР" Віталій Ковальчук на прес-конференції у вівторок.

У свою чергу, заступник лідера фракції ВО "Свобода" Олексій Кайда наголосив, що три політичні сили - "Батьківщина", "УДАР" і "Свобода" - готові до дострокових парламентських виборів.

"Я скажу так: якщо таке трапиться, однозначно, ми сядемо за стіл переговорів і на всіх 225 округах буде визначений лише один кандидат від трьох політичних сил. Ми впевнені, що однозначно ми одержимий безумовну перемогу", - сказав О.Кайда.

Як повідомлялося, друга сесія Верховної Ради України VII скликання не відкрилася 5 лютого через те, що опозиція заблокувала трибуну і президію з вимогою запровадити персональне голосування. Опозиційні фракції "Батьківщина", "УДАР" і "Свобода" як і раніше блокують президію і трибуну в залі засідань Верховної Ради України. Вони залишаються в будівлі парламенту вже третю ніч поспіль.

6 лютого голова Верховної Ради Володимир Рибак заявив, що парламент розпочне роботу 19 лютого, 7 лютого лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов висловив спродівання, що так і буде, а 8 лютого народний депутат фракції Партії регіонів Володимир Олійник заявив, що не виключає, що 19 лютого представники більшості розблокують роботу Верховної Ради України силовим шляхом.

Водночас у вівторок В.Олійник заявив, що якщо опозиція продовжить блокувати трибуну парламенту і не дозволить розпочати роботу другої сесії Верховної Ради VII скликання, парламентська фракція Партії регіонів може погодитися на перевибори.

5 лютого розпочався відлік 30-денного терміну бездіяльності Верховної Ради, після завершення якого президент може ухвалити рішення аж до розпуску нинішнього складу парламенту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА