12:16 13.02.2013

Комуністи погрожують порушити питання про недовіру уряду Азарова

2 хв читати

Фракція Комуністичної партії України (КПУ) вимагає негайно подати на розгляд до Верховної Ради програму дій уряду України, заявив лідер фракції Петро Симоненко.

"У разі якщо до кінця місяця (лютого - ІФ) програму дій Кабміну не буде оприлюднено, то фракція Компартії України виступить з ініціативою розгляду питання про відповідальність уряду у Верховній Раді України, а за підсумками такого розгляду, цілком можливо, постане питання про недовіру Кабміну Азарова", - наводить слова лідера комуністів прес-служба КПУ.

Він обурений, що після півтора місяця роботи нового уряду ні народні депутати, ні громадськість не побачили програми дій Кабміну.

"Абсолютно незрозумілі цілі, пріоритети, ключові завдання розвитку країни, які має реалізувати уряд. І якщо немає такої програми, то не ясно, хто несе відповідальність за її виконання, хто відповість за результати. Врешті-решт, як регіонали та особисто М.Азаров мають намір виконувати свої щедрі передвиборні обіцянки", - зазначив П.Симоненко.

Лідер КПУ також нагадав про деякі укладені угоди, які викликають певні запитання. "Ми є свідками авантюрних проектів на кшталт підписання договору про будівництво LNG-термінала з лижним інструктором, сумнівні домовленості з корпорацією Shell щодо видобутку сланцевого газу, допустити яке - означає привести країну до екологічної катастрофи. Ми бачимо вкрай скандальну ситуацію із закупівлями медикаментів через відсутність системи ліцензування імпорту", - сказав він.

Крім того, за словами П.Симоненка, залишається гостра проблема з виплатою заборгованості із зарплат.

Він зазначив, що якщо негайно не розглянути і не затвердити програми Кабміну і тих термінових заходів, які зобов'язаний запропонувати уряд щодо цілої низки проблем, то ситуація стане критичною, до того ж робота Верховної Ради "остаточно перетвориться на хаос, оскільки розглядатимуть і ухвалюватимуть не цільові та програмні законопроекти, а вирвані з контексту і логіки розвитку закони в інтересах фінансових кланів та груп".

"Усі добре знають, що комуністи відіграли ключову роль у затвердженні М.Азарова. Наша мета була в тому, щоб держава системно та без тяганини розпочала вирішення проблем, що накопичилися. Нам прем'єр-міністр Азаров особисто обіцяв системне вирішення цілої низки важливих для країни соціально-економічних запитань. Але, голосуючи, ми прямо говорили про те, що якщо найближчим часом не побачимо системних, послідовних і планових дій, то саме комуністи першими порушать питання про недовіру уряду", - заявив П.Симоненко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА