15:58 18.02.2013

Опозиція хоче перевиборів через політичну кризу, що триває в Україні протягом трьох років - Яценюк

2 хв читати

Лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк вважає, що підстави для дострокових виборів в Україні вже склалися.

"У країні почалася політична криза. І ця політична криза триває протягом трьох років. Що стосується юридичних механізмів, то зрозуміло, що якщо Партія регіонів відмовляється виконувати Конституцію України і парламент не працює протягом 30 днів, то президент України, з одного боку, має право розпустити парламент, а з іншого боку, він має зобов'язання перед народом України, а не перед своїм оточенням. Тож якщо він, як гарант Конституції, не здатний виконувати свої функції, то це означає, що парламентська криза закінчиться як достроковими парламентськими, так і достроковими президентськими", - сказав А.Яценюк на прес-конференції в середу, відповідаючи на запитання, чи вбачає він законні підстави для проведення дострокових парламентських виборів.

У свою чергу, лідер фракції "УДАР" Віталій Кличко, коментуючи ініціативу Партії регіонів про зміну виборчого законодавства і проведення нових виборів до парламенту за мажоритарною системою, заявив, що вибори за мажоритарною системою "надають можливість купівлі голосів і тиску, надають можливість за рішенням суду скасовувати вибори в округах, де програли представники влади".

"Я хочу сказати, що це не більше, ніж блеф. Я впевнений в тому, що це залякування опозиції і не більше того. Я впевнений, що здоровий глузд зможе перемогти, і ми зможемо знайти спільні з представниками різних фракцій вихід і форму, коли ми зможемо уникнути голосування за іншого", - сказав В.Кличко.

"Дострокові вибори за мажоритарною системою - це неможливо", - сказав він, зазначивши, що дострокові вибори парламенту на сьогоднішній день може призначити президент, оскільки Конституція передбачає таке право для нього: "Президент може призначити дострокові вибори до ВР. А за якою системою ці вибори відбуватимуться, я впевнений, що мажоритарна система і ці пропозиції - це спроби залякувати представники опозиції і не більше того".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА