11:49 22.02.2013

В опозиції заявляють, що вийшли на компроміс із більшістю

2 хв читати

Опозиціонери заявляють, що вийшли на компроміс із парламентською більшістю у питанні персонального голосування і Верховна Рада України може розпочати роботу в п'ятницю.

"Ми внесли чітку, просту але ефективну пропозицію. Після процедури голосування, у разі, якщо зафіксовано, що хтось із депутатів проголосував за іншого, надається слово депутату, який зафіксував факт неперсонального голосування. Головуючий оголошує прізвище депутата, за якого голосували і якщо цей депутат відсутній, його картку вилучають і питання ставиться на переголосування", - сказав лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк на брифінгу в парламенті у п'ятницю. Він повідомив, що тепер цю пропозицію опозиції мають обговорити фракції більшості.

"Ми сподіваємося, що остаточний проект рішення буде внесено спільно п'ятьма фракціями", - сказав А.Яценюк.

У свою чергу лідер фракції "Свобода" Олег Тягнибок зазначив, що якщо пропозиції опозиції підтримають, то роботу парламенту буде розблокована.

За його словами, Верховна Рада може відкрити засідання, проголосувати за постанову про персональне голосування, і за заяву про євроінтеграцію. "На цьому сесію буде закрито", - сказав О.Тягнибок.

Народний депутат від фракції "Батьківщина" Арсен Аваков на своїй сторінці в Facebook написав, що парламент може почати роботу в п'ятницю близько 12.00.

"Розблокуємо. Знайдено перехідну конструкцію забезпечення персонального голосування. Якщо Партія регіонів не відмовиться в останній момент то через годину-півтори будемо працювати", - написав А.Аваков на своїй сторінці у Facebook о 10.50.

Як повідомлялося, опозиційні фракції "Батьківщина", "УДАР" і "Свобода", починаючи з 5 лютого, цілодобово блокують парламентську трибуну, домагаючись персонального голосування народних депутатів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА