12:57 18.03.2013

ЦВК не повинна реєструвати замість Власенка іншого нардепа до рішення ЄСПЛ та Конституційного Суду - Яценюк

2 хв читати
ЦВК не повинна реєструвати замість Власенка іншого нардепа до рішення ЄСПЛ та Конституційного Суду - Яценюк

Лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк заявляє, що Центральна виборча комісія (ЦВК) не повинна реєструвати народних депутатів до ухвалення рішення Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) та Конституційного Суду України у справі Сергія Власенка.

"Ми звертаємо увагу Центральної виборчої комісії та керівництва парламенту, що рішення Європейського суду з прав людини легко спрогнозувати, і тому до того моменту, доки не буде ухвалено рішення і Європейського суду з прав людини, і Конституційного Суду, будь-яка реєстрація наступного народного депутата означає, що в парламенті будуть два народні депутати України, які пройшли за одним і тим самим списком", - заявив А.Яценюк на засіданні погоджувальної ради керівників фракцій і комітетів парламенту в Києві в понеділок.

Лідер фракції повідомив, що в понеділок уранці представники опозиції направили до Конституційного Суду України подання про офіційне тлумачення норм Конституції України щодо можливості ухвалення судових рішень у справах, що аналогічними справі Сергія Власенка.

А.Яценюк також нагадав, що в ЄСПЛ перебуває подання стосовно рішення Вищого адміністративного суду України про дострокове припинення повноважень народного депутата Сергія Власенка.

Як повідомлялося, С.Власенко 22 лютого 2013 року заявив, що подав заяву до Ради адвокатів України з проханням скасувати його адвокатське свідоцтво. Він зазначив, що відповідно до чинного законодавства право на заняття адвокатською діяльністю припиняється з дня подачі заяви, проте це не позбавляє його права продовжувати бути захисником Ю.Тимошенко.

6 березня 2013 року Вищий адміністративний суд України (ВАСУ) позбавив депутатських повноважень С.Власенка, задовольнивши позов голови Верховної Ради Володимира Рибака. Позов спікера парламенту аргументувався поєднанням С.Власенком депутатських повноважень та адвокатської діяльності.

С.Власенко заявив, що має намір оскаржити рішення ВАСУ в Європейському суді з прав людини. Крім того, він направив заяву до Верховного Суду України з проханням переглянути це рішення ВАСУ.

Як відомо, С.Власенко є захисником екс-прем'єра Ю.Тимошенко у низці кримінальних справ. При цьому він сам неодноразово наголошував, що є не адвокатом, а захисником екс-прем'єра.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Більшість українців за те, щоб Зеленський залишався президентом до кінця воєнного стану, проти 22% - соцопитування КМІС

Експрезидент Франції Олланд іде на позачергові парламентські вибори

"Мирні пропозиції" Путіна більше схожі на пропаганду, ніж на реальні кроки, вважає прем'єрка Італії

Прем'єр Великої Британії Сунак: Путін не зацікавлений у справедливому мирі

Гарріс Зеленському: Сполучені Штати поділяють ваше бачення закінчення цієї війни та припинення страждань українського народу

Кулеба і Боррель обговорили прогрес України на шляху в ЄС і постачання зброї

Президент Єврокомісії: Заморожування конфлікту сьогодні, в той час як війська РФ окупують територію України, не є відповіддю

Шольц: Припинення вогню без переговорів і дорожньої карти до справедливого миру легітимізує захоплення РФ української землі

У G7 закликали КНР чинити тиск на РФ, щоб та припинила агресію проти України - комюніке

РФ має заплатити понад $486 млрд за завдані Україні збитки, триває пошук шляхів змусити її зробити це - декларація лідерів G7

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА