16:41 27.03.2013

Депутата Капліна видалено із засідання уряду через порушення регламенту - Кабмін

2 хв читати
Депутата Капліна видалено із засідання уряду через порушення регламенту - Кабмін

Народного депутата, члена фракції "УДАР" Сергія Капліна було видалено із засідання уряду в середу через порушення регламенту, пояснюють у Кабінеті Міністрів.

"На жаль, один з народних депутатів порушив регламент. Незважаючи на встановлені норми, він в обурливій формі намагався перешкодити розгляду питань порядку денного. І це в той час, як слухалася доповідь про надзвичайну ситуацію в Україні, пов'язану з негодою. Замість сприяння конструктивній роботі, розгляду зазначеного питання та ухвалення урядом необхідних рішень, парламентарій намагався використовувати "гарячу" тему для самопіару. Жодних конструктивних пропозицій не прозвучало. Голова уряду був змушений вжити заходів для відновлення порядку на засіданні", - повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату Кабміну в середу.

У повідомленні наголошується, що згідно з регламентом питання участі народних депутатів у засіданні уряду вирішується за погодженням з прем'єр-міністром на підставі повідомлення за особистим підписом народного депутата або голови депутатської фракції, групи, яке надійшло до дня проведення засідання (але не пізніше, ніж за 24 години до його проведення).

"Ці та інші вимоги не мають заборонного характеру, а покликані впорядкувати співпрацю чиновників із парламентарями під час засідань уряду, зробити його більш ефективним", - наголосили в департаменті інформації і комунікацій.

Крім того, згідно з регламентом, якщо у члена Кабінету Міністрів, іншого учасника засідання за результатами вивчення поданих для розгляду матеріалів виникли принципові зауваження і пропозиції до проекту акта, вони подаються у письмовій формі членам Кабміну та іншим учасникам засідання під час обговорення.

У повідомленні наголошується, що у зв'язку з поведінкою ударівця голова уряду Микола Азаров "був змушений вжити заходів до відновлення порядку на засіданні".

"Прикро, що це не перша спроба народних депутатів зірвати засідання уряду виключно з метою популістських заяв. Кабінет Міністрів рішуче засуджує такі спроби і запевняє, що вони не досягнуть мети. Уряд працюватиме стабільно, згідно із законодавством і регламентом", - наголошується в повідомленні.

У Кабміні нагадують, що уряд завжди виступає за ефективне співробітництво з Верховною Радою України. "Але така взаємодія повинна мати конструктивний характер, сприяти консолідації зусиль усіх гілок влади для поліпшення життя людей", - резюмували в уряді.

Як повідомлялося, у середу прем'єр-міністр України М. Азаров доручив охороні вивести опозиційного народного депутата, члена фракції "УДАР" Сергія Капліна, який порушив порядок на засіданні уряду.

"Охорона, виведіть цього депутата з залу. Я на себе беру відповідальність", - сказав прем'єр після того, як С.Каплін почав порушувати процедуру ведення засідання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА