18:08 27.03.2013

Попеску: Партія регіонів може знайти спільну мову з політичною силою, яку представляє Яценюк

2 хв читати
Попеску: Партія регіонів може знайти спільну мову з політичною силою, яку представляє Яценюк

У взаємовідносинах з представниками Європейського союзу українська влада і опозиція можуть представляти консолідовану позицію для досягнення спільної мети, заявив у прямому ефірі програми "Власний погляд" на парламентському телеканалі "Рада" голова постійної делегації України в ПАРЄ, народний депутат фракції Партії регіонів Іван Попеску.

"Партія регіонів може знайти спільну мову з силою, яку представляє Арсеній Яценюк. Бо і ми, і вони - виступаємо за ринкову економіку. І ми, і вони виступаємо за європейську інтеграцію. І ми, і вони виступаємо за реформу місцевого самоврядування. І ми, і представники політичної сили, яку представляє Яценюк, за те, щоб у нас виконувалися закони", - наголосив депутат.

Відповідаючи на запитання, чи не можуть виникнути під час запланованих зустрічей делегації ПАРЄ з представниками опозиційних фракцій питання і заяви, які можуть перешкодити євроінтеграції України, І.Попеску висловив припущення, що всі українські політики на цих зустрічах висловили консолідовані позиції.

За його словами, найбільші фракції, що представляють владу і опозицію, давно прийшли до розуміння, що, "за винятком деяких радикальних моментів", вони завжди можуть знайти спільну мову, коли потрібно вирішувати питання України. "Те, що у нас точиться боротьба за владу всередині України, попереду - президентські вибори, накладає свій відбиток на те, що відбувається у Верховній Раді. Але якщо говорити про нашу перспективу, то тут ми можемо знайти спільну мову і повністю погоджуємося з єврокомісаром Штефаном Фюле, який закликав представників української влади та опозиції працювати в одному напрямі".

Прикладом такої співпраці депутат назвав розблокування Верховної Ради та затвердження заяви щодо готовності України до підписання Асоціації з ЄС, а також зміни до закону щодо спрощення візового режиму.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА