15:17 28.03.2013

Азаров та депутат від "УДАРу" Каплін, якого вивели із засідання Кабміну, хочуть кримінальної відповідальності один для одного - прес-служба депутата

2 хв читати

Народний депутат України Сергій Каплін (фракція "УДАР") направив генеральному прокурору Віктору Пшонці депутатське звернення стосовно прем'єр-міністра Миколи Азарова, який, на думку депутата, діє "проти народу України".

"Азаров проти народу України. Так можна було назвати вчорашнє засідання уряду. Наказ охоронцям розправитися з нардепом від опозиції, небажання відкрити людям правду про винних у наслідках снігової негоди, негідна і зухвала поведінка прем'єра, ігнорування діалогу з парламентом тощо. Азаров фактично блокує співпрацю уряду з парламентом. Єдине - він не носить реглан з написом "кєрую особісто", - цитує С.Капліна його прес-служба в четвер.

Депутат наголосив: "Я продовжу контролювати роботу Азарова як прем'єра, як політика, як чиновника, як громадянина. Йому не вдасться знищити парламент, ми зможемо звільнити від нього Україну. Я вже направив депутатське звернення до генпрокурора, таке ж звернення направить наша фракція та її лідер".

Водночас, згідно з інформацією, яку С.Капліну передав депутат з фракції "Свобода" Едуард Леонов, у середу, міністр освіти і науки Дмитро Табачник і голова МВС Віталій Захарченко "порушили питання про притягнення Сергія Капліна до кримінальної відповідальності за самоуправство ".

За інформацією прес-служби С.Капліна, М.Азаров звернувся до заступника генпрокурора, який перебував на засіданні, з вимогою надати правову оцінку поведінці депутатів. Потім було ухвалено рішення, що прем'єр подасть запит до Генпрокуратури і "далі продовжать справу проти Капліна".

Як повідомлялося, у середу прем'єр-міністр М.Азаров доручив охороні вивести опозиційного народного депутата- порушника (фракція "УДАР") С.Капліна із зали.

Прес-служба Кабміну повідомила згодом, що С.Капліна вивели із зали засідання уряду через порушення регламенту: "На жаль, один з народних депутатів порушив регламент. Незважаючи на встановлені норми, він в обурливій формі намагався перешкодити розгляду питань порядку денного. І це в той час, як слухалася доповідь про надзвичайну ситуацію в Україні, пов'язана з негодою. Замість сприяння конструктивній роботі, розгляду зазначеного питання та прийняття урядом необхідних рішень, парламентарій намагався використовувати "гарячу" тему для самопіару. Жодних конструктивних пропозицій не прозвучало. Голова уряду був змушений вжити заходів до відновлення порядку на засіданні".

У повідомленні наголошується, що згідно з регламентом, питання участі народних депутатів у засіданні уряду вирішується за погодженням з прем'єр-міністром на підставі повідомлення за особистим підписом народного депутата або голови депутатської фракції, групи, яке надійшло до дня проведення засідання (але не пізніше, ніж за 24 години до його проведення).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА