14:09 01.04.2013

Дату проведення виборів у Києві потрібно перенести з 2 червня на більш пізній термін - Жванія

2 хв читати

Голова комітету з питань державного будівництва та місцевого самоврядування Верховної Ради Давид Жванія заявляє, що дату проведення виборів у Києві необхідно перенесена з 2 червня на більш пізній термін.

"У разі розгляду цього проекту постанови (про призначення дати виборів у Києві - ІФ) 2 квітня, у вівторок, або 4 квітня, в четвер, та ухвалення його загалом, дату призначення та проведення чергових виборів депутатів Київської міської ради та міського голови Києва необхідно змінити, оскільки в цьому випадку ухвалена постанова набуде чинності з моменту її опублікування, тобто не раніше, ніж 3 або 5 квітня 2013 року", - сказав Д.Жванія під час засідання погоджувальної ради керівників фракцій і комітетів Верховної Ради в понеділок у Києві.

При цьому нардеп наголосив, що в комітет наразі не надходило жодної пропозиції до проекту постанови про проведення виборів у Києві, яку було ухвалено в першому читанні минулого пленарного тижня. Він нагадав, що термін підготовки цього проекту постанови до другого читання було скорочено та встановлено в рамках двох тижнів.

"Пропозиція комітету - розглянути цей проект постанови, так як його і заплановано розглядати, 4 квітня, якщо на це буде добра воля ... якщо буде позиція Партії регіонів", - сказав голова комітету.

При цьому Д.Жванія нагадав, що група народних депутатів звернулася до Конституційного Суду з поданням, що стосується роз'яснення КС про проведення виборів у Києві.

"Всі підтримують те, що вибори в Києві мають відбутися, і мають відбутися найближчим часом, але для цього потрібні консультації всіх фракцій", - сказав він, додавши, що в комітету інших пропозицій немає.

"Що стосується дати проведення, то 2 червня вже не є датою проведення виборів. Тобто ми не маємо вже такої можливості", - сказав Д.Жванія.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА