10:26 04.04.2013

Депутати більшості проведуть збори за участю спікера Рибака. Можуть обговорюватися питання припинення повноважень нинішньої ВР

2 хв читати
Депутати більшості проведуть збори за участю спікера Рибака. Можуть обговорюватися питання припинення повноважень нинішньої ВР

Депутати більшості в четвер проведуть збори за участю голови Верховної Ради Володимира Рибака, на яких можуть розглянути питання розпуску нинішнього складу парламенту.

"Більшість народних депутатів запросили мене на збори. Я не знаю, які там розглядатимуться питання: може, буде пропозиція саморозпуститися або просити президента розпустити цей парламент", - повідомив голова Верховної Ради В.Рибак на брифінгу у Верховній Раді в четвер уранці.

В.Рибак не відповів на запитання, де й коли відбудуться ці збори.

Спікер також розповів, що сьогодні поговорив із депутатами від опозиції, які блокують трибуну, але вони не йдуть на компроміс і, "на жаль, сьогодні парламент заблокований".

Він нагадав, що основні причини блокування роботи парламенту - це вимоги проведення виборів до Київради та мера столиці, скасування пенсійної реформи й відставка уряду.

В.Рибак нагадав, що перші два питання парламент розглянув і ухвалив відповідні рішення, "тому я кажу лідерам фракцій - домовляйтеся".

Спікер також зазначив, що на погоджувальній раді було вирішено на годину запитань до уряду у п'ятницю запросити Кабінет Міністрів під керівництвом Миколи Азарова в повному складі, й депутати зможуть поставити їм запитання. "Щодо відповідальності (уряду - ІФ), є процедура", - зазначив спікер, наголосивши, що це питання необхідно розглянути в комітетах, а після цього наступного пленарного тижня він готовий його поставити на розгляд.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА