10:12 05.04.2013

Подiї у ВР знижують шанси Києва пiдписати угоду з ЄС - Пайфер

2 хв читати
Подiї у ВР знижують шанси Києва пiдписати угоду з ЄС - Пайфер

Подiї 4 квiтня псують iмiдж Верховної Ради та України в цiлому, сказав колишнiй посол США в Українi, а нинi старший науковий спiвробiтник Iнституту Брукiнгса Стiвен Пайфер в iнтерв'ю "Голосу Америки".

"Те, що Рада не функцiонує, пiдриває до неї довiру. На жаль, iмiдж Верховної Ради в Європi та США i так не дуже: це бiйки, депутати, якi голосують за кiлькох, а тепер ще й розкол. Рада не створює враження державного органу, який намагається вирiшити серйознi проблеми в країнi", - заявив вiн.

У результатi, зазначив С.Пайфер, це може негативно позначитися на шансах України пiдписати угоду про асоцiацiю з Європейським Союзом та погiршити вiдносини iз США.

"Робота Верховної Ради не вiдповiдає уявленню європейцiв про нормальну роботу законодавчого органу. Це посилює позицiї тих, хто говорить, що Україна ще не готова до глибшої iнтеграцiї в Європу", - сказав полiтик.

У свою чергу президент Freedom House Дейвiд Креймер, який ранiше опiкувався українськими питаннями в Державному департаментi США, вважає, що розвиток полiтичних подiй пiдриває авторитет України, яка головує в ОБСЄ, та може стати негативним чинником в євроiнтеграцiйних прагненнях.

Обидва експерти закликають представникiв українського парламенту якнайшвидше вiдновити його нормальну роботу. Д.Креймер зазначив, що президент України Вiктор Янукович має закликати парламент шукати компромiс.

"Президент Янукович, якщо вiн хоче рухати Україну ближче до Європи, має закликати обидвi сторони шукати компромiси. Вiн мусить думати про те, як за межами України виглядає той факт, що Рада не працює", - сказав вiн.

Обидва експерти ставлять пiд сумнiв легiтимнiсть рiшень, ухвалених на окремому засiданнi парламенту, i звертають увагу на те, що розкол та заворушення в Києвi сталися в дуже незручний час - пiд час роботи мiсiї МВФ, що може мати для України не лише полiтичнi, а й безпосереднi фiнансовi наслiдки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА