16:39 08.04.2013

Харківська "Батьківщина" вимагає від Немілостівого негайно здати мандат без будь-яких умов

2 хв читати

Харківська обласна організація ВО "Батьківщина" вимагає від народного депутата Віталія Немілостівого, що залишив парламентську фракцію "Батьківщина", негайно здати мандат.

"Ми вимагаємо від Віталія Немілостівого, якщо у нього залишилися хоча б крихти самоповаги, негайно скласти депутатський мандат та дати можливість працювати на користь України людям, які дійсно гідні цього", - йдеться в заяві Харківської облорганізації ВО "Батьківщина", поширеній прес-службою обласної парторганізації.

Автори заяви нагадали В.Немілостівому про присягу, яку він давав як кандидат у народні депутати від об'єднаної опозиції "Батьківщина". "Хотілося б нагадати пану Немілостівому, що ще влітку минулого року усі кандидати в народні депутати України від об'єднаної опозиції підписали присяги, в яких брали на себе зобов'язання неухильно виконувати всі рішення фракції та дотримуватись фракційної дисципліни, а також обіцяли скласти із себе повноваження народних депутатів, якщо їхня політична позиція піде врозріз із позицією об'єднаної опозиції", - йдеться в заяві.

Також у заяві зазначено, що з моменту, коли народний депутат В.Немілостівий, "який потрапив до Верховної Ради виключно завдяки об'єднаній опозиції, заявив про вихід із фракції "Батьківщина", а фактично зрадив і колег з опозиції, і виборця, харківська "Батьківщина" чекала, що у нього вистачить гідності скласти мандат".

Водночас в облорганізації вважають, що час іде, а В.Немілостівий не лише не склав депутатських повноважень, а навпаки неодноразово заявив, що цього не робитиме, або зробить це лише разом із лідером фракції "Батьківщина" Арсенієм Яценюком, "що характеризує його як людину, яка звикла не нести персональну відповідальність, а лише перекладати її на чиїсь плечі".

"Харківська "Батьківщина" вважає, що не може бути жодних "але", якщо людина поклялася перед Богом, перед українським народом", - наголошується в заяві.

У свою чергу В.Немілостівий заявив кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна", що вже зробив необхідні кроки для складання мандата відповідно до чинного законодавства.

"У Конституції є лише одна стаття - стаття 81, в якій чітко написано як та в яких випадках достроково припиняються повноваження. Я на підставі цієї статті написав заяву й віддав її Олегу Ляшку. Нехай ВР тепер розглядає. Іншого механізму я не знаю. Якщо вони знають, нехай підкажуть. Якщо Арсеній Петрович не може так зробити - це його відповідальність", - сказав В.Немілостівий.

Як повідомлялося, в п'ятницю ввечері, 5 квітня, В.Немілостівий, який заявив про вихід з фракції "Батьківщина", в ефірі "ШустерLIVE" повідомив, що готовий подати заяву про припинення депутатських повноважень разом з аналогічною заявою голови фракції Арсенія Яценюка. В.Немілостівий також зачитав і підписав у прямому ефірі свою заяву.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА