12:02 12.04.2013

Обговорення концепції реформи самоврядування завершиться за півроку, гострі кути згладжено - заступник голови Адміністрації президента Ларін

2 хв читати

Робоча група зупинилася на одному варіанті концепції реформування місцевого самоврядування, нині його розглядають асоціації місцевих органів, повідомив заступник голови Адміністрації президента України Сергій Ларін.

"За дорученням глави держави опрацювала робоча група, до якої увійшли представники громадськості, наукових кіл, а також Адміністрації президента, зокрема, моя колега Марина Ставнійчук. Розглянули декілька варіантів концепції реформування місцевого самоврядування і територіальної організації влади, доки не досягли згоди й не зупинилися на одному варіанті. Нині його вже розглядають в асоціаціях органів місцевого самоврядування", - розповів С.Ларін в інтерв'ю газеті "Комсомольская правда в Украине", опублікованому в п'ятницю.

За його словами, Адміністрація президента сама не розробляла цієї концепції, а допомагала "виписувати документ порадами фахівців". "Працювали над цим, за великим рахунком, самі асоціації самоврядування, обл- та райради... Згладили фактично всі гострі кути, які були в концепції", - пояснив чиновник.

С.Ларін також зазначив, що місцеві жителі мають ознайомитися з концепцією. "Ми рекомендували провести регіональні ради, щоб люди почитали концепцію. У кожне село мають приїхати люди з області, пояснити, в чому суть реформи, і на місцях уже люди визначили, що саме в ідеї їм треба. Проект має пройти народне схвалення – або несхвалення, із внесенням змін. Можливо, це будуть незначні корективи, можливо, проект зміниться до невпізнання. І лише коли концепція "підніметься" вгору, президент прийматиме рішення", - запевнив він.

Заступник голови Адміністрації президента повідомив, що, як планується, в цілому обговорення має завершитися за півроку.

Відповідаючи на запитання про те, чи будуть пілотні регіони, з яких розпочнеться реформа, С.Ларін сказав: "Я спочатку не брав би в роботу успішні міста та регіони, а починав із тих, де ситуація не з кращих. Як варіант, пропонувалася модель залучення до експерименту однієї області з більшістю сільського населення, індустріального центру та одного малого міста".

Він також зазначив, що нині ідеї самоврядування найбільш ефективні у Вінницькій, Харківській і Дніпропетровській областях.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА