10:43 17.04.2013

Азаров: Розгляд питання про недовіру Кабміну - це фальстарт опозиції перед президентськими виборами

2 хв читати
Азаров: Розгляд питання про недовіру Кабміну - це фальстарт опозиції перед президентськими виборами

Прем'єр-міністр України Микола Азаров пов'язує вимогу опозиції відправити його уряд у відставку з початком передвиборної боротьби за президентську посаду.

"19 квітня у Верховній Раді України відбудеться день уряду, і за ініціативою опозиційних фракцій буде розглянуто питання про відповідальність уряду за соціально-економічний стан у країні. Я хочу, щоб люди зрозуміли: опозиція поставила це питання не через турботу про долю країни. Це обумовлено лише одним - боротьбою за президентську посаду, яку опозиційні лідери вже розпочали", - сказав він, відкриваючи засідання уряду в середу.

М.Азаров вважає такі дії деструктивними.

"Логіка їхньої поведінки примітивна і цинічна - чим гірше, тим краще. Це деструктивна позиція. Хочу охолодити гарячі голови: президентські вибори розпочнуться у визначений Конституцією термін. І сьогоднішній фальстарт опозиції має нульовий результат", - заявив прем'єр.

Водночас він наголосив, що уряд завжди готовий звітувати за свої дії та рішення.

Як повідомлялося, 27 лютого парламентська опозиція розпочала збір підписів під резолюцією про недовіру Кабінету Міністрів із тим, щоб якнайшвидше розглянути це питання на засіданні Верховної Ради.

21 березня лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк заявив, що підписи під резолюцією за відставку уряду поставили 174 народні депутати.

3 квітня В.Рибак доручив усім парламентським комітетам розглянути на своїх засіданнях проект резолюції недовіри уряду Миколи Азарова, запропонований опозицією.

Пізніше того самого дня на сайті партії "Батьківщина" з'явилося повідомлення про те, що, за підсумками засідань комітетів, резолюцію недовіри уряду підтримали бюджетний комітет, комітет із питань правової політики, комітет із питань боротьби з організованою злочинністю та корупцією.

Під час засідання погоджувальної ради керівників фракцій і комітетів парламенту 15 квітня голова Верховної Ради України Володимир Рибак заявив, що парламент розгляне питання відповідальності уряду в п'ятницю, 19 квітня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА