16:26 22.04.2013

Мін’юст очікує висновку європейських експертів з питання щодо призначення повторних виборів народних депутатів у п'яти проблемних округах - Лавринович

2 хв читати
Мін’юст очікує висновку європейських експертів з питання щодо призначення повторних виборів народних депутатів у п'яти проблемних округах - Лавринович

Міністерство юстиції очікує висновку європейських експертів щодо призначення повторних виборів народних депутатів у п'яти проблемних округах, повідомив міністр юстиції Олександр Лавринович.

"Міністерство юстиції готувало такі пропозиції, і їх зараз направлено на експертну оцінку до Венеціанської комісії, ОБСЄ, експертів Європейського Союзу, а також керівників усіх парламентських фракцій для того, щоб вони висловили свою точку зору за запропонованим проектом", - повідомив О.Лавринович на прес-конференції в понеділок.

За його словами, пропозиції Мін’юсту з цього питання буде представлено лише тоді, коли буде отримано відповіді всіх цих інстанцій та експертів. При цьому О.Лавринович наголосив, що "це не можуть бути зміни до чинного закону".

На запитання, коли можуть відбутися вибори в цих округах, міністр заявив, що "прогнозів він не робить - це до Гідрометцентру".

Він також зазначив, що Україні дуже важлива думка з цього питання і експертів з європейських структур, і всередині України, зокрема, консенсус політичних сил.

Як повідомлялося, у п'яти одномандатних округах ЦВК визнала неможливим встановити результати виборів, а Верховна Рада рекомендувала ЦВК призначити повторні вибори в цих округах. Ідеться про округи №94 (Обухів, Київська область), №132 (Первомайськ, Миколаївська область), №194 та №197 (Черкаська область), №225 (Київ, Шевченківський район).

У законі "Про вибори народних депутатів" не передбачено можливості невизнання результатів виборів в одномандатних округах, тому ЦВК відмовилася призначати повторні вибори в зазначених п'яти округах до врегулювання цієї проблеми в законодавчому порядку.

29 грудня 2012 року до КС надійшло подання 54 народних депутатів щодо офіційного тлумачення низки положень закону "Про вибори народних депутатів України", які стосуються порядку призначення повторних виборів. Парламентська більшість відмовляється розглядати питання про призначення повторних виборів у цих п'яти округах до ухвалення рішення КС.

КС досі не відкрив провадження за цим поданням.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА