15:08 23.04.2013

Українська опозиція європарламентарям: політичні репресії в Україні тривають

2 хв читати
Українська опозиція європарламентарям: політичні репресії в Україні тривають

Лідери трьох опозиційних фракцій у Верховній Раді звернулися до політичних груп Європейського парламенту із заявою проти політичних репресій, повідомив захисник екс-прем'єра України Юлії Тимошенко Андрій Кожем'якін.

"Ми, три опозиційні сили, заявляємо, що режим Януковича продовжує політичні репресії в Україні і не має наміру їх припиняти", - йдеться в заяві, яку С.Кожем’якін озвучив журналістам у Харкові у вівторок.

У заяві наголошується, що, всупереч надіям, політичні репресії в Україні не згортаються.

"Для всього світу Харків став символом політичних репресій в Україні, оскільки режим Януковича обрав його місцем, де незаконно утримують Юлію Тимошенко. Всім нам нещодавно здалося, що політичні репресії під тиском світової демократичної громадськості почали згортатися. На жаль, це була лише ілюзія. Нещодавня заява В.Януковича про неможливість вирішення щодо Юлії Тимошенко та розгляду в Харкові сфальсифікованої проти неї абсурдного справи про нібито незаконне повернення ПДВ 16 років тому, справа, яку вже було закрито Верховним Судом України, свідчить про продовження політичних репресій в Україні", - йдеться в заяві.

Його підписанти також звертаються до В.Януковича з вимогою повністю реабілітувати Ю.Тимошенко, звільнити її та відновити її в правах.

"Для припинення політичних репресій в Україні ми вимагаємо від Януковича – по-перше: негайно звільнити незаконно засуджену Юлію Тимошенко, по-друге: негайно закрити всі сфальсифіковані проти неї справи, по-третє: забезпечити повну політичну і юридичну реабілітацію Юлії Тимошенко, не боятися її і надати їй можливість брати участь у виборах. Наголошуємо, адресат наших вимог один - Віктор Янукович, тому що саме він замовник, організатор та куратор політичних репресій проти Юлії Тимошенко", - йдеться в заяві.

За словами А.Кожем'якіна, заяву підписали: лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк, лідер фракції "УДАР" Віталій Кличко та лідер фракції ВО "Свобода" Олег Тягнибок 12 квітня, коли вони перебували у Харкові під час акції "Вставай, Україно". Цю заяву, однак, не було оприлюднено у зв'язку з тим, що виникли певні труднощі з проведенням акції в Харкові, зокрема суди, на вимогу міської влади, забороняли проведення акцій перед судом, де в той день мали розглядати справу щодо "ЄЕСУ".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА