13:41 25.04.2013

Мін'юст виніс на обговорення законопроект про повторні вибори нардепів у семи мажоритарних округах - Лавринович

2 хв читати
Мін'юст виніс на обговорення законопроект про повторні вибори нардепів у семи мажоритарних округах - Лавринович

Міністерство юстиції винесло на громадське обговорення проект закону "Про повторні вибори народних депутатів України до Верховної Ради України VІІ скликання в деяких одномандатних виборчих округах у зв'язку з неможливістю достовірного встановлення підсумків голосування і результатів виборів народних депутатів України 28 жовтня 2012".

Як повідомляє прес-служба Міністерства юстиції України в четвер, міністр юстиції Олександр Лавринович розповів, що законопроект було розроблено у зв'язку з ухваленням Центрвиборчкомом постанови від 5 листопада 2012 року №1931 "Про неможливість достовірного встановлення підсумків голосування і результатів виборів народних депутатів України 28 жовтня 2012 р. у одномандатних виборчих округах №94, 132, 194, 197 і 223", а також у зв'язку з визнанням Вищим адміністративним судом України неможливим достовірне встановлення підсумків голосування і результатів виборів народних депутатів України 28 жовтня 2012 р. в одномандатних виборчих округах №11 і 71 (постанова від 8 лютого 2013 р. № П/800/99/13).

Законопроект передбачає, що повторні вибори мають відбутися відповідно до Закону України "Про вибори народних депутатів України" з урахуванням особливостей, визначених у Законі "Про повторні вибори народних депутатів України до Верховної Ради України VІІ скликання у деяких одномандатних виборчих округах...".

Відповідно до законопроекту, вибори відбудуться на підставі рішення Центральної виборчої комісії, яке має бути ухвалено не пізніше ніж через 15 днів після набуття чинності зазначеним законом.

Висування кандидатів у народні депутати України почнеться на наступний день після опублікування рішення Центральної виборчої комісії

Законопроект також передбачає, що при проведенні повторних виборів народних депутатів України офіційні спостерігачі від іноземних держав та міжнародних організацій, крім прав, визначених Законом України "Про вибори народних депутатів України", матимуть право отримувати копії протоколів про ухвалення окружною виборчою комісією виборчих бюлетенів, передачу дільничним виборчим комісіям виборчих бюлетенів, про підрахунок голосів виборців і встановлення підсумків голосування, про повторний підрахунок голосів виборців.

Підготовка та проведення повторних виборів народних депутатів України, згідно із законопроектом, здійснюватиметься за рахунок резервного фонду бюджету в порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України.

У прес-службі повідомили, що з законопроектом можна ознайомитися на сайті Міністерства юстиції (www.minjust.gov.ua, рубрика "Обговорюємо законопроекти").

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА