15:18 30.04.2013

Екс-мер Черкас Одарич оскаржив свою відставку в суді та очікує розгляду скарги після свят

2 хв читати

Мер Черкас Сергій Одарич, якого відправили у відставку, оскаржив це рішення у Соснівському райсуді міста. Як очікується, скаргу буде розглянуто після травневих свят.

"Напевно, після травневих свят розпочнеться розгляд скарги (на відставку - ІФ). З мого боку юридичний супровід справи вестимуть кілька адвокатів", - сказав С.Одарич на прес-конференції, повідомляє місцеве інтернет-видання "Провінція".

Також 29 квітня ввечері на сесії Черкаської міської ради було обрано нового секретаря міськради - депутата від КПУ Віктора Білоусова. Він автоматично став в.о. мера Черкас.

Секретаря Черкаської міськради Віктора Горкуна (фракція Партія регіонів) втакож було відправлено у відставку.

Як повідомлялося, 24 квітня В.Горкун підписав рішення міської ради про відставку міського голови Черкас С.Одарича.

Водночас С.Одарич відмовився віддавати печатку В.Горкуну, який відповідно до чинного законодавства після відставки чинного міського голови, стає виконувачем обов'язків.

На офіційному сайті Черкаської міської ради було розміщено повідомлення, що "на позачерговій сесії Черкаської міськради не було ухвалено рішення про дострокове припинення повноважень міського голови Одарича Сергія Олеговича. "За проголосували - 40 депутатів, один - проти, один бюлетень зіпсовано".

"Ст. 59 закону України "Про місцеве самоврядування" говорить, що рішення ради ухвалюють на її пленарному засіданні після обговорення більшістю депутатів від загального складу ради, окрім випадків, передбачених цим законом. Під час встановлення результатів голосування до загального складу сільської, селищної, міської ради зараховують сільського, селищного, міського голову, якщо він бере участь у пленарному засіданні ради, і враховують його голос", - йдеться в поясненні до цього повідомлення.

За інформацією ЗМІ, події з відставкою С.Одарича зумовлені конфліктом між ним і главою Черкаської обласної державної адміністрації Сергієм Тулубом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

Порошенко передав ЗСУ ще 5 комплексів РЕБ "Ай-Петрі"

Держдеп США анонсував поставки нових озброєнь України найближчими тижнями

Віталій Кличко зустрівся з послами країн G7 та ЄС з нагоди Дня Європи

Нардепи з "Євросолідарності" попросили главу СБУ відреагувати на виступ "Кварталу-95", який викликав обурення у військових

У другому турі президентських виборів і на парламентських виборах у Північній Македонії перемагає опозиція

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА