13:02 07.05.2013

Янукович дав добро на допуск іноземних військових підрозділів на навчання в Україні

2 хв читати

Президент України Віктор Янукович підписав указ про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2013 році для участі у багатонаціональних військових навчаннях.

Відповідний документ розміщено на офіційному сайті глави держави у вівторок.

Як повідомлялося, 18 квітня парламент України схвалив рішення президента про допуск іноземних ЗС на територію України в 2013 р. для участі у військових навчаннях.

Згідно з указом президента, в 2013 році на території України відбудуться 6 багатонаціональних навчань. Українсько-білоруські навчання із залученням чергових сил протиповітряної оборони, українсько-російські навчання із залученням чергових сил протиповітряної оборони, Українсько-російські навчання "Фарватер миру-2013", українсько-американські навчання "Сі бриз-2013", українсько-американські навчання "Репід ТРАЙДЕТ-2013" і багатонаціональні навчання "Клинова арка-2013".

Фінансування цих навчань заплановано як за рахунок коштів державного бюджету, виділених Міністерству оборони України, так і за рахунок держав-учасників.

В.Янукович на підставі пропозиції Ради національної безпеки і оборони України постановив допустити у 2013 році на територію країни для участі у багатонаціональних військових навчаннях у рамках військового співробітництва підрозділи Збройних сил Білорусі (до 100 військовослужбовців, до 7 літаків) на 2 доби у квітні - листопаді ; Росії (до 100 військовослужбовців, до 7 літаків) на 2 доби у квітні - листопаді; Росії (до 1000 військовослужбовців з озброєнням і військовою технікою, до 9 кораблів, до 3 літаків, до 3 вертольотів, підводний човен, до 30 одиниць колісної техніки) на строк до 7 діб у травні - червні в рамках українсько-російських навчань "Фарватер Миру - 2013".

Крім того, у переліку - ЗС США, інших держав - членів НАТО та держав - учасників програми "Партнерство заради миру" (до 1500 військовослужбовців з озброєнням і військовою технікою, до 9 кораблів, до 2 підводних човнів, до 12 літаків і вертольотів, до 50 одиниць колісної техніки) на строк до 20 діб у червні - липні в рамках українсько-американських навчань "Сі Бриз-2013"; США, інших держав - членів НАТО та держав - учасників програми "Партнерство заради миру" (до 1000 військовослужбовців з озброєнням і військовою технікою, до 5 літаків, до 10 вертольотів) строком до 20 діб у липні - вересні в рамках українсько-американських навчань "Репід Трайдент - 2013"; Канади, Литви та Польщі (до 400 військовослужбовців з озброєнням і військовою технікою) на строк до 20 діб у серпні – вересні, в рамках багатонаціонального навчання "Кленова арка - 2013".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА