10:17 14.05.2013

ВР розгляне законопроекти про реформування "Нафтогазу" й повторнi вибори в семи округах до кiнця травня - Рибак

3 хв читати
ВР розгляне законопроекти про реформування "Нафтогазу" й повторнi вибори в семи округах до кiнця травня - Рибак

Законопроекти про реформування НАК "Нафтогаз України" й повторнi вибори в семи мажоритарних округах буде розглянуто протягом найближчих двох пленарних тижнiв, заявляє голова Верховної Ради України Володимир Рибак.

"Тiльки-но комiтети розглянуть, ми їх розглядатимемо на цих двох пленарних тижнях", - сказав вiн на брифiнгу у вiвторок у Києвi.

Як передає кореспондент агентства "Iнтерфакс-Україна", згiдно з графiком роботи Верховної Ради, найближчi пленарнi тижнi - 14-17 травня i 21-24 травня.

Як повiдомлялося, 26 квiтня в парламентi було зареєстровано урядовий законопроект №2937 "Про внесення змiн до деяких законодавчих актiв з метою реформування НАК "Нафтогаз України".

Кабiнет Мiнiстрiв пропонує Верховнiй Радi зняти заборону на приватизацiю державних пiдприємств, дочiрнiх пiдприємств НАК "Нафтогаз України", що провадять дiяльнiсть iз транспортування газу магiстральними трубопроводами та зберiгання його в пiдземних сховищах, а також пiдприємств, установ, органiзацiй, утворених у результатi їх реорганiзацiї. Також Кабмiн пропонує дозволити оренду об'єктiв магiстрального трубопровiдного транспорту. Вiдповiдна пропозицiя мiститься в законопроектi №2937.

Ранiше президент Вiктор Янукович заявляв, що Україна розглядає можливiсть передання ГТС в оренду для забезпечення необхiдних засобiв її модернiзацiї, утримання в належному технiчному станi та отримання гарантiй обсягiв транзиту.

Українська влада ранiше заявляла, що вважає оптимальним створення тристороннього консорцiуму з паритетною участю росiйських i європейських компанiй, що дасть змогу залучити кошти в модернiзацiю системи, пiдвищити її надiйнiсть i пропускну спроможнiсть.

Перший вiце-прем'єр України Сергiй Арбузов висловив сподiвання на ухвалення у Верховнiй Радi цього законопроекту вже найближчим часом.

Уряд України також схвалив законопроект про проведення повторних виборiв народних депутатiв України в семи одномандатних виборчих округах.

Проект закону було розроблено у зв'язку з тим, що ЦВК 5 листопада 2012 року ухвалила постанову "Про неможливiсть достовiрного встановлення пiдсумкiв голосування i результатiв виборiв народних депутатiв України 28 жовтня 2012 року в одномандатних виборчих округах №94, 132, 194, 197 i 223". Крiм того, було враховано рiшення Вищого адмiнiстративного суду України (ВАСУ) вiд 8 лютого 2013 року про неможливiсть достовiрно встановити пiдсумки голосування та результати виборiв народних депутатiв України 28 жовтня 2012 року в одномандатних виборчих округах №11 та №71.

Як вiдомо, ЦВК визнала неможливим встановити результати виборiв народних депутатiв у п'яти одномандатних округах - №94 (Обухiв, Київська область), №132 (Первомайськ, Миколаївська область), №194 i №197 (Черкаська область) i №225 (Київ, Шевченкiвський район). Верховна Рада рекомендувала ЦВК призначити повторнi вибори в цих округах.

Крiм того, ВАСУ також визнав неможливим встановити результати виборiв у двох округах - №11 (Вiнницька область) та №71 (Закарпатська область), незважаючи на те, що ЦВК визнала обраними в цих округах i зареєструвала народними депутатами вiдповiдно Олександра Домбровського й Павла Балогу, пiсля чого вони склали присягу.

Закон "Про вибори народних депутатiв" не передбачає можливостi невизнання результатiв виборiв в одномандатних округах, тому ЦВК вiдмовилася призначати повторнi вибори до зазначених п'яти округiв до врегулювання цiєї проблеми в законодавчому порядку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

Порошенко закликав об’єднати зусилля держави і суспільства навколо будівництва фортифікацій

Посольство Сербії в Україні відновить роботу вперше з березня 2022 року, також незабаром відбудеться українсько-сербський бізнес-форум - Кулеба після перемовин з Вучичем

КМІС: 40% опитаних українських біженців у Німеччині, Польщі та Чехії впевнені, що у війні переможе Україна

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

Порошенко передав ЗСУ ще 5 комплексів РЕБ "Ай-Петрі"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА