10:26 14.05.2013

Справу про організаторів убивства Щербаня буде розслідувано в повному обсязі й завершено - перший заступник генпрокурора

1 хв читати
Справу про організаторів убивства Щербаня буде розслідувано в повному обсязі й завершено - перший заступник генпрокурора

Розслідування справи про організаторів убивства народного депутата Євгена Щербаня в 1996 році буде завершено, заявив перший заступник генерального прокурора України Ренат Кузьмін газеті "Коммерсант-Украина".

На запитання видання, чи є імовірність того, що якщо не буде надано документи з Чехії та США, то справу буде закрито, Р.Кузьмін сказав: "Ваше припущення про те, що на цьому справу буде припинено, не відповідає дійсності. Її буде розслідувано в повному обсязі й завершено".

Як повідомлялося, 26 квітня постановою слідчого Генпрокуратури слідчі дії у справі про вбивство Є.Щербаня в 1996 році, в організації якого прокуратура підозрює екс-прем'єра Юлію Тимошенко, було призупинено у зв'язку з регламентованими законодавством термінами, необхідністю виконання дій у рамках міжнародно-правових доручень. Наразі слідство відновлено.

"Постанову про призупинення слідства було датовано 26 квітня, слідчі дії відновлено постановою від 13 травня", - розповіли агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі Генпрокуратури в понеділок.

18 січня 2013 року генпрокурор Віктор Пшонка заявив про завершення розслідування кримінальної справи щодо вбивства Є.Щербаня, Ю.Тимошенко вручено повідомлення в підозрі її в організації спільно з П.Лазаренком умисного вбивства з корисливих мотивів. Санкція статті, за якою їй вручено повідомлення, передбачає довічне ув'язнення. За даними В.Пшонки, Ю.Тимошенко та П.Лазаренко заплатили за вбивство Є.Щербаня $2,8 млн.

Ю.Тимошенко та П.Лазаренко категорично спростовують свою причетність до вбивства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА