16:04 16.05.2013

ЦВК зареєструвала Новинського кандидатом у депутати в одному з округів Севастополя

2 хв читати

Центральна виборча комісія (ЦВК) зареєструвала президента групи компаній "Смарт-холдинг" (Київ) Вадима Новинського кандидатом у народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі №224 (м. Севастополь) на проміжних виборах народного депутата, запланованих на 7 липня.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", відповідне рішення на засіданні ЦВК у четвер підтримали всі 14 членів комісії. Таким чином, ЦВК задовольнила заяву В.Новинського щодо реєстрації як самовисуванця.

Як повідомлялося, 7 липня в Севастополі відбудуться проміжні вибори народного депутата в одномандатному окрузі №224. 22 березня Верховна Рада ухвалила рішення про позбавлення депутатського мандата Павла Лебедєва, обраного на парламентських виборах 28 жовтня 2012 року у зазначеному окрузі, у зв'язку з призначенням його міністром оборони.

23 квітня В.Новинський підтвердив свій намір балотуватися до Верховної Ради на довиборах в окрузі №224. За його словами, якщо стане депутатом, то готовий долучитися до Партії регіонів.

В.Новинський, президент і співвласник "Смарт-холдингу", що народився в Російській Федерації та проживає в Києві, отримав громадянство України відповідно до указу президента Віктора Януковича від 29 травня 2012 року за видатні заслуги перед країною.

Інвестиційна діяльність групи компаній "Смарт-холдинг" (Київ) сфокусована на вкладеннях в Україну, країни СНД та Європи. Найбільшою інвестицією групи є 23,75% участь у капіталі міжнародної вертикально інтегрованої гірничо-металургійної групи "Метінвест", що об'єднує 27 підприємств в Україні, Європі та США з виручкою в 2011 році $14,2 млрд. Партнером "Смарта" у цьому холдингу є СКМ українського бізнесмена Ріната Ахметова, якій належить 71,25% "Метінвеста". Р.Ахметов був депутатом ВР попереднього скликання, проте відмовився від участі в останніх виборах.

На початку цього року "Смарт" заявив про створення галузевих холдингів Smart Energy, Smart Maritime Group та Smart Development для диверсифікації бізнесу, зберігаючи основним напрямом групи металургію. Окрім того, холдинг має активи у фінансовому секторі, контролюючи банки "Юнекс" та БМ Банк, а також активи в сільському господарстві та переробці.

Наприкінці 2010 року під час боротьби за нафтогазову компанію Regal Petroleum на Лондонській фондовій біржі офіційно повідомлялося, що партнером В.Новинського у "Смарт-холдингу" є російський громадянин Андрій Клямко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба і помічник держсекретаря США О'Браєн обговорили поставку додаткових систем Patriot Україні, скоординували подальші кроки в цьому напрямі

Правляча партія Естонії висунула кандидата у прем'єри замість Каллас, яка стане главою європейської дипломатії

Байден не має наміру відмовлятися від заключних дебатів з Трампом - ЗМІ

Директору департаменту КМДА Возному висунуто обвинувачення в тому, що не було утилізовано шини з блокпостів - КМДА

Після України наступними для РФ будуть Польща та Білорусь - Байден

Трамп назвав "неприйнятними" умови Путіна про припинення війни

Верховний Суд визнав незаконність звільнення екснардепа Пацкана з посади голови Рахункової палати - рішення

Більшість американців проти обрання президентом США і Байдена, і Трампа - опитування

Литва виділить на підтримку України щонайменше 0,25% ВВП - Науседа

НАЗК припиняє фінансування партії "Голос" через недостовірні дані у звітах на майже 5 млн грн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА