10:32 20.05.2013

ВР у вівторок може розглянути законопроекти про повторні вибори та про реформування "Нафтогазу"

3 хв читати
ВР у вівторок може розглянути законопроекти про повторні вибори та про реформування "Нафтогазу"

У розкладі засідань Верховної Ради України для внесення до порядку денного на вівторок, 21 травня, значаться, зокрема, законопроект про повторні вибори народних депутатів у проблемних округах і законопроект про реформування Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України", повідомляється на парламентському порталі.

Законопроект №2971 "Про повторні вибори народних депутатів України до Верховної Ради України VІІ скликання в деяких одномандатних виборчих округах у зв'язку з неможливістю достовірного встановлення підсумків голосування і результатів виборів народних депутатів України 28 жовтня 2012 року" вніс 13 травня Кабінет Міністрів України. Законопроект передбачає проведення повторних виборів у семи одномандатних округах - №11 (Вінницька обл.), №71 (Закарпатська обл.), №94 (Обухів, Київська область), №132 (Первомайськ, Миколаївська область), №194 і №197 (Черкаська область) та №225 (Київ, Шевченківський район).

Альтернативний законопроект №2971-1 14 травня внесла група позафракційних народних депутатів: Віктор Балога, Петро Порошенко, Ігор Єремеєв, Сергій Міщенко та Григорій Заболотний. Він передбачає проведення повторних виборів лише в п'яти округах - №94, 132, 194, 197 і 225. У пояснювальній записці до документа наголошується, що внесений Кабміном законопроект "у частині щодо призначення виборів за одномандатними виборчими округами №11, №71 не відповідає вимогам ст. 79, ст. 81 Конституції України".

Як відомо, ЦВК визнала неможливим встановити результати виборів народних депутатів у п'яти одномандатних округах - №94 (Обухів, Київська область), №132 (Первомайськ, Миколаївська область), №194 і №197 (Черкаська область) і №225 (Київ, Шевченківський район). Верховна Рада рекомендувала ЦВК призначити повторні вибори в цих округах.

Крім того, ВАСУ визнав неможливим встановити результати виборів у двох округах - №11 (Вінницька область) та №71 (Закарпатська область), незважаючи на те, що ЦВК визнала обраними в цих округах і зареєструвала народними депутатами відповідно Олександра Домбровського й Павла Балогу, після чого вони склали присягу.

Законопроект №2937 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою реформування Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" вніс уряд України 25 квітня нинішнього року.

У законопроекті Кабінет Міністрів пропонує Верховній Раді зняти заборону на приватизацію державних підприємств, дочірніх підприємств НАК "Нафтогаз України", що провадять діяльність із транспортування газу магістральними трубопроводами та зберігання його в підземних сховищах, а також підприємств, установ, організацій, утворених у результаті їх реорганізації. Також Кабмін пропонує дозволити оренду об'єктів магістрального трубопровідного транспорту. Відповідна пропозиція міститься в законопроекті №2937.

Раніше президент Віктор Янукович заявляв, що Україна розглядає можливість передання ГТС в оренду для забезпечення необхідних засобів її модернізації, утримання в належному технічному стані та отримання гарантій обсягів транзиту. Українська влада раніше заявляла, що вважає оптимальним створення тристороннього консорціуму з паритетною участю російських і європейських компаній, що дасть змогу залучити кошти в модернізацію системи, підвищити її надійність і пропускну спроможність.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА