12:16 23.05.2013

У ВР створено ТСК з розслідування нападу на журналістів 18 травня в Києві

3 хв читати
У ВР створено ТСК з розслідування нападу на журналістів 18 травня в Києві

У Верховній Раді України створено тимчасову слідчу комісію з розслідування фактів нападу на представників ЗМІ 18 травня в Києві.

За ухвалення постанови в цілому проголосували 354 народні депутати з 415, зареєстрованих у залі засідань у четвер. Зокрема, Партія регіонів - 163, "Батьківщина" - 84, "УДАР Віталія Кличка" - 38, ВО "Свобода" - 36, позафракційні - 27.

Депутати фракції КПУ не голосували.

Під час обговорення лідер фракції Компартії Петро Симоненко заявив, що комуністи вимагають доповнити назву комісії словами "про побиття ветеранів під час святкування Дня Перемоги в Тернополі", однак голова Верховної Ради України Володимир Рибак виніс на голосування текст документа без жодної правки.

Перед голосуванням голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов зазначив, що фракція згодна підтримати пропозицію сформувати склад слідчої комісії не за квотним принципом, а 50 на 50 від опозиції та більшості, якщо до порядку денного роботи комісії буде внесено питання розслідування ситуації, пов'язаної з бійками в Київраді 22 травня, а також поведінки представників ВО "Свобода" під час святкування 9 Травня в Тернополі.

О.Єфремов наголосив, що якщо ці вимоги не буде враховано, фракція Партії регіонів опротестує голосування.

Як повідомлялося, 18 травня вдень на вул. Великій Житомирській у Києві виник конфлікт між представниками опозиції та групою невідомих молодих людей спортивної статури, який згодом переріс у бійку. Молоді чоловіки почали кидатися пляшками з водою і камінням. У результаті декілька людей дістали тілесних ушкоджень.

Під час інциденту постраждала журналістка "5 каналу" Ольга Сніцарчук та фотограф видання "Коммерсант" Владислав Содель.

Бійка трапилася під час акції опозиції "Вставай, Україно!" (на Софійській площі) та мітингу під егідою Партії регіонів (на Європейській площі). Інцидент стався поряд із будівлею київського главку МВС, проте, за інформацією постраждалих журналістів, правоохоронці, які стояли поряд, ніяк не реагували на те, що відбувається.

20 травня стало відомо, що керівництво ГУ МВС України в Києві призначило службове розслідування стосовно бездіяльності співробітників правоохоронних органів під час інциденту на вул. Великій Житомирській 18 травня.

Водночас 21 травня в управлінні зв'язків із громадськістю МВС України заявили, що підозрюваного в побитті журналістів (20-річного жителя Київської області) затримали. Крім того, глава МВС Віталій Захарченко повідомив, що кримінальне провадження за фактом інциденту 18 травня перекваліфіковано зі статті "отримання легких тілесних ушкоджень" (ч. 1 ст. 121) на статтю "хуліганство" (ч. 2 ст. 296) Кримінального кодексу.

9 травня в Тернополі під час урочистостей біля Пагорба Слави між депутатами ВО "Свобода" і правоохоронцями виникла бійка, внаслідок якої затримали шістьох осіб. Як повідомляється на сайті ГУ МВС України в Тернопільській області, свободівці спробували перешкодити ветеранам і пенсіонерам пройти до Вічного вогню.

"Не застосовуючи спецзасобів, міліціонери відтіснили тих, хто намагався перешкодити церемонії, і затримали найактивніших шістьох учасників протистоянь, які вчинили опір правоохоронцям", - ідеться в повідомленні. В міліції особливо наголошують, що внаслідок бійок ніхто з ветеранів і пенсіонерів не постраждав.

22 травня вранці народні депутати від ВО "Свобода" вибили двері в сесійній залі Київради, щоб забезпечити доступ до зали своїх помічників. За інформацією прес-секретаря київського відділення "Свободи", двері не виламали, а зняли з петель, і наразі вони вже на місці.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА