17:13 30.05.2013

Чечетов: Для киян рішення КС про проведення виборів у 2015 році - як подарунок

3 хв читати

Партія регіонів виконає рішення Конституційного Cуду України про проведення виборів депутатів Київради і столичного міського голови в 2015 році, заявив перший заступник голови фракції Партії регіонів Михайло Чечетов.

"Далі наша позиція є такою, як в усіх нормальних парламентах країн - сповідуючи європейські демократичні цінності, ми виконаємо під козирок будь-яке рішення КС, не читаючи, без коментарів. Якщо ми хочемо розбудувати правову державу, ми маємо ухвалювати рішення КС як аксіому", - сказав він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" у четвер.

М.Чечетов зазначив, що щодо частини виборів не було правового рішення. "Було політико-правове (рішення - ІФ), на якому ми вже раз обпеклися, коли не було конституційного рішення щодо третього туру (президентських виборів 2004 року - ІФ) і самі ухвалили рішення провести третій тур виборів. Це було неконституційне рішення. Тепер ті, хто кричали і наполягали на третьому турі, тепер кричать навпаки. Ми їм говорили одразу, що це незаконне рішення і навіщо так було робити", - наголосив він.

Політик відзначив, що стосовно виборів у Києві так само не було правового рішення - "хотіли нав'язати політичне рішення". "І для того, щоб не повторювати і не наступати на граблі як у 2004 році, ми зробили єдине правильне рішення - написали до Конституційного Суду".

М.Чечетов також висловив думку, що "комусь хотілося побаламутити, побудувати майданчик для майбутніх президентських виборів, дорватися до київської годівниці, заробити на цьому ... киянам від цього ні холодно, ні жарко".

Водночас політик зазначив, що в Києві є влада і до моменту складення присяги новим складом Київради, цілком легітимний старий склад. "Є голова адміністрації, є виконувач обов'язків мера, Київ працює і два роки київська влада займається справами", - сказав парламентар.

Він висловив переконання, що "для киян це рішення КС - як подарунок", оскільки тепер близько двох з половиною років у Києві не буде виборів.

"Влада є, нехай займається господарськими справами, працювати для киян", - наголосив він, додавши, що Партія регіонів до виборів готова, "до будь-якого рішення в частині проведення виборів".

Як повідомлялося, у четвер КС оприлюднив ухвалене 29 травня рішення, згідно з яким, наступні чергові місцеві вибори мають проводитися одночасно на території всієї України останньої неділі жовтня 2015 року. Таким чином, вибори депутатів Київради і столичного міського голови мають проводитися в 2015 році.

У Києві наприкінці травня 2008 року відбулись позачергові вибори депутатів Київради і столичного міського голови. Л.Черновецький, обраний на цих виборах міським головою, подав у відставку 1 червня 2012 року, і Київрада 12 липня того ж року узяла до відома факт дострокового припинення його повноважень.

Згідно з рішенням Київради, його секретар Галина Ґерега, тимчасово виконує повноваження київського міського голови з моменту дострокового припинення повноважень Л.Черновецького на цій посаді.

Згідно з чинною Конституцією, термін повноважень депутатів місцевих рад становить п'ять років.

Опозиція заявила про намір блокувати роботу Київради з 2 червня, оскільки термін її повноважень завершиться, і він буде нелегітимним.

Верховна Рада не змогла ухвалити постанову про призначення місцевих виборів у Києві на 2 червня. За нього не голосувала фракція Партії регіонів, яка заявила, що це питання потрібно розглядати після ухвалення рішення КС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА