13:36 04.06.2013

Новий генеральний консул РФ у Сімферополі розпочав виконання своїх обов'язків - МЗС України

2 хв читати

У Міністерстві закордонних справ України інформують, що новий генеральний консул РФ у Сімферополі В'ячеслав Світличний розпочав виконання своїх обов'язків у вівторок.

"Новий генконсул Росії уже розпочав виконання своїх обов'язків", - повідомив в. о. директора департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс.

Як повідомлялося, наприкінці травня генконсул РФ у Сімферополі В.Андреєв в інтерв'ю телеканалу ATR заявив, що "тема колабораціонізму і пособництва окупантам має бути присутня в усіх заходах, які стосуються депортації кримських татар".

Кримські татари у відповідь провели низку акцій з вимогою оголосити генконсула персоною нон-грата.

22 травня зовнішньополітичне відомство України висловило сподівання, що МЗС Росії та російська влада нададуть належну оцінку висловлюванням генерального консула Росії в Сімферополі В.Андреєва, який в інтерв'ю телеканалу ATR фактично виправдав депортацію кримських татар.

23 травня в МЗС Росії визнали, що генконсул РФ у Сімферополі В.Андреєв вдався до некоректних формулювань щодо кримських татар і не врахував чутливого характеру цього питання.

24 травня В.Андрєєв заявив, що не згоден із заявою МЗС Росії стосовно його висловлювань стосовно кримських татар, і вирішив залишити свою посаду.

"Я залишаюся при своїй думці й кожному слові своєї думки. А заяву МЗС (Росії - ІФ) розцінюю як безпорадну, безглузду та безпринципну, ганебну для МЗС Росії. Вони виправдовуються за те, чого я не казав, і, навпаки, не підтримують мене в тих позиціях, від яких відступати ніяк не можна. І взагалі, за такі заяви треба карати всіх, хто їх пише, і хто дозволяє їх публікувати", - сказав він агентству "Інтерфакс-Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Можлива загибель Раїсі може мати серйозні наслідки для Ірану, вважають в Інституті вивчення війни

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА