11:57 05.06.2013

Опозиція очікує від омбудсмена прохання про помилування Тимошенко

1 хв читати

Парламентська фракція "Батьківщина", як і раніше, наполягає на тому, що уповноважений Верховної Ради з прав людини (омбудсмен) Валерія Лутковська має звернутися до президента Віктора Януковича з проханням про помилування екс-прем'єра Юлії Тимошенко, що перебуває в ув’язненні.

"Вона (омбудсмен - ІФ) має звернутися до президента щодо звільнення Юлії Тимошенко, і ми вимагаємо цього всією фракцією", - заявила народний депутат фракції "Батьківщина" Олександра Кужель під час ранкового пленарного засідання українського парламенту в середу.

Як передає кореспондент "Інтерфакс-Україна", парламентар зазначив, що В.Лутковська, перебуваючи на посаді омбудсмена, "не використовує свого права захищати людей".

Крім того, О.Кужель заявила, що процедура складання присяги В.Лутковською у Верховній Раді була нелегітимною. "Наша фракція сьогодні знову підтверджує незаконність призначення пані В.Лутковської", - зазначила депутат.

Як повідомлялося, процедура помилування колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка тривала менше двох діб. 5 квітня В.Лутковська звернулася до президента про помилування, а вже 6 квітня комісія при президентові запропонувала главі держави помилувати засудженого. Вранці 7 квітня Ю.Луценко вийшов на свободу.

Водночас В.Лутковська заявила, що вважає передчасним звернення до президента України з проханням помилувати Ю.Тимошенко, оскільки стосовно неї ще не завершені судові процеси.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА