13:07 27.06.2013

Засідання Київради заплановано на 11 липня - фракція "БЮТ-Батьківщина" в Київраді

2 хв читати

Пленарне засідання Київської міської ради планується на 11 липня, повідомила лідер фракції "БЮТ-Батьківщина" в Київраді Тетяна Меліхова.

"Влада скликає підконтрольну їй депутатську більшість на засідання Київради 11 липня. Опозиція запрошення на сесію ще не отримувала", - цитує Т.Меліхову прес-служба фракції "БЮТ-Батьківщина" в Київраді.

"Влада зачекала певний час, перш ніж наважитися почати говорити про проведення засідання Київради. Але тепер, коли вона думає, що кияни та народні депутати поїдуть незабаром із міста на відпочинок і нібито ніхто з них не зможе протистояти її злочинним намірам і діям, усе-таки збирає сесію Київради", - наголосила вона, зазначивши, що дізналася про це від депутатів більшості Київради.

"Насправді кияни знають, що нинішня Київрада вже не легітимна, тому будь-яка спроба провести засідання міської ради буде ляпасом киянам від влади. Тому впевнена, що ні опозиція, ні кияни не дадуть владі втілити її плани в життя", - впевнена депутат.

Вона закликала столичних депутатів не давати своєї згоди на проведення засідання Київради, а навпаки - вкотре зібрати підписи під зверненням до Верховної Ради з проханням призначити вибори Київради та київського міського голови. "Тільки наполегливість і принциповість опозиції, киян та інших депутатів Київради зламає владу та її небажання поступатися владою, яку вона утримує методами авторитаризму й окупації. Тому ми знову звертатимемося до ВРУ про призначення виборів у Києві", - заявила Т.Меліхова.

Як повідомлялося, мер Києва Леонід Черновецький рік тому подав у відставку. Опозиція вважає, що після 2 червня закінчився 5-річний термін повноважень Київради, тому вимагає, щоб парламент призначив позачергові вибори мера столиці та депутатів Київради.

У Верховній Раді двічі було провалено голосування щодо призначення виборів Київради та мера столиці. Партія регіонів відмовлялася голосувати до ухвалення рішення Конституційного Суду з цього питання. КС ухвалив рішення про те, що чергові місцеві вибори в Україні мають відбуватися одночасно в жовтні 2015 року, незалежно від того, якими були попередні вибори - черговими чи позачерговими.

Опозиція вважає, що це рішення КС не стосується ситуації в столиці, тому внесла до парламенту вже третій законопроект про призначення позачергових виборів у столиці.

Партія регіонів вважає, що рішення КС поширюється на ситуацію в Києві, тому тут необхідно проводити чергові місцеві вибори у 2015 році.

Опозиція заявила, що блокуватиме проведення пленарних засідань Київради після 2 червня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

Порошенко передав ЗСУ ще 5 комплексів РЕБ "Ай-Петрі"

Держдеп США анонсував поставки нових озброєнь України найближчими тижнями

Віталій Кличко зустрівся з послами країн G7 та ЄС з нагоди Дня Європи

Нардепи з "Євросолідарності" попросили главу СБУ відреагувати на виступ "Кварталу-95", який викликав обурення у військових

У другому турі президентських виборів і на парламентських виборах у Північній Македонії перемагає опозиція

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА