15:26 03.07.2013

Спікер позбавив карток для голосування двох депутатів за особистою вказівкою Януковича, переконаний Яценюк

2 хв читати
Спікер позбавив карток для голосування двох депутатів за особистою вказівкою Януковича, переконаний Яценюк

Опозиція стверджує, що голова Верховної Ради України Володимир Рибак позбавив карток для голосування Павла Балогу та Олександра Домбровського за особистою вказівкою президента Віктора Януковича.

"У жодному законодавчому акті немає права голови парламенту робити якісь там оголошення", - сказав лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк журналістам у середу, коментуючи доручення В.Рибака вилучити картки для голосування та припинити нарахування заробітної плати депутатам О.Домбровському та П.Балозі.

"Ми звернулися до голови парламенту з тим, щоб він звернувся до Верховного Суду України, як до верховної судової інстанції, щодо перегляду двох різних рішень з однієї і тієї ж справи, а саме щодо О.Домбровського і П.Балоги, та ухвалення абсолютно суперечливих рішень. З одного боку - надати їм мандат, а з іншого боку - забрати їх мандати. Ц робити голова Верховної Ради відмовився", - розповів А.Яценюк журналістам.

"Я можу вам чітко заявити про те, що Віктор Янукович надав персональну вказівку голові Верховної Ради України зробити оголошення, і позбавити цих двох депутатів мандата. Робиться це лише з однією метою - для того, щоб до скуповування і залякування депутатів від опозиції додати ще один механізм - якщо ти не виходиш з опозиції, і не входиш до Партії регіонів, тоді ми тебе через кишеньковий суд позбавлятимемо депутатських повноважень і мандата депутата Верховної Ради України"- зазначив А.Яценюк.

Глава фракції пообіцяв, що відповідні рішення українських судів та дії голови Верховної Ради будуть оскаржені в суді.

"Але моя позиція така: кишеньковий суд ухвалює кишенькові рішення, і це не вплине на подальший процес того, щоб відновити повноваження цих депутатів. Ми звертатимемося передусім до наших європейських партнерів", - сказав А.Яценюк, додавши, що він переконаний в тому, що питання вирішення депутатських мандатів двох депутатів наразі розглядатимуть на порядку денному європейських партнерів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

Порошенко закликав об’єднати зусилля держави і суспільства навколо будівництва фортифікацій

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА