14:47 12.07.2013

Томенко: Депутати польського сейму виявилися більшими патріотами України, ніж 148 українських нардепів

2 хв читати
Томенко: Депутати польського сейму виявилися більшими патріотами України, ніж 148 українських нардепів

Рішення сейму Польщі у зв’язку з 70-ми роковинами трагедії на Волині свідчить про те, що в сеймі є люди, які поважають власну історію, але ще більше поважають відносини з Україною, вважає голова Комітету Верховної Ради з питань слова та інформації Микола Томенко.

"Більшість депутатів сейму Республіки Польща виявилися більшими патріотами України, ніж 148 депутатів української більшості", - сказав він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна", коментуючи рішення, ухвалене сеймом Республіки Польща у зв’язку з 70-ми роковинами трагедії на Волині.

М.Томенко зазначив, що історія з дискусією щодо Волинської трагедії, "на жаль, підтвердила той факт, що, попри більше ніж 20-річне існування незалежної української держави, в українському парламенті є депутати, які діють за принципом: можна нашкодити українській історії та національним інтересам або українській державі, якщо це нашкодить твоїм політичним опонентам. Напевно, не існує у світі жодної країни, де депутати власного парламенту просили б депутатів парламенту іншої країни назвати дії своїх співвітчизників геноцидом стосовно представників іншої держави".

"На щастя, в парламентській більшості польського сейму є люди, які поважають власну історію, але ще більше поважають відносини з Україною, ніж представники Партії регіонів і Комуністичної партії України в українському парламенті", - сказав М.Томенко.

Депутат зазначив, що не вважає ідеальними формулювання польського сейму й "історично вивіреними" щодо Волинської трагедії, "та, принаймні, вони не є україноненависницькими, на відміну від тих формулювань, які містилися в листі-проханні 148 депутатів Верховної Ради до сейму Польщі назвати Волинську трагедію геноцидом".

Також М.Томенко наголосив, що для опозиції важливо, щоб у період канікул у Верховній Раді депутати провели роз'яснювальну роботу на своїх округах і пояснили своїм виборцям позицію Партії регіонів і КПУ в цьому питанні.

Як повідомлялося, на початку липня 148 народних депутатів від Партії регіонів, Компартії України та кілька позафракційних підписалися під зверненням до польського сейму з проханням визнати "Волинську різанину ОУН-УПА геноцидом стосовно польського населення і засудити злочинні діяння українських націоналістів".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

Порошенко передав ЗСУ ще 5 комплексів РЕБ "Ай-Петрі"

Держдеп США анонсував поставки нових озброєнь України найближчими тижнями

Віталій Кличко зустрівся з послами країн G7 та ЄС з нагоди Дня Європи

Нардепи з "Євросолідарності" попросили главу СБУ відреагувати на виступ "Кварталу-95", який викликав обурення у військових

У другому турі президентських виборів і на парламентських виборах у Північній Македонії перемагає опозиція

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА