11:05 15.07.2013

Регіонал Лук’янов: В Україні не повинно бути двоїстого ставлення до подій, які світ сприймає із засудженням

2 хв читати

В Україні не повинно бути двоїстого ставлення до подій, які світ сприймає з осудом, а також до складних, непростих історичних фактів, що мали місце у минулому, вважає народний депутат України від фракції Партії регіонів Владислав Лук’янов.

"Якщо країна прямує в демократичне співтовариство Євросоюзу, ми змушені визнати власні помилки і дати чіткий сигнал європейському суспільству та іншим демократичним країнам і, перш за все, нашим сусідам – полякам, білорусам, росіянам, – що ми визнаємо ті помилки, які були на території нашої держави, і зробимо все можливе, щоб цього не допустити в майбутньому", - сказав В.Лук’янов, коментуючи реакцію окремих політичних сил на резолюцію cейму Польщі щодо Волинській трагедії, повідомляє прес-служба народного депутата.

"Ми всередині нашої держави виробили свою точку зору на складні, непрості історичні факти, що були наявні в минулому, щоб до цих подій, які світ сприймає з осудом і які частково згадувалися Нюрнберзьким трибуналом, в Україні не було двоїстого ставлення. У нас повинна бути складна дискусія, але вона покликана виробити наше ставлення: за щось ми повинні вибачитися, а за щось ми маємо вимагати вибачення", - переконаний політик.

Як повідомлялося, на початку липня 148 народних депутатів від Партії регіонів, Компартії України та декілька позафракційних підписалися під зверненням до польського сейму з проханням визнати "Волинську різанину ОУН-УПА геноцидом стосовно польського населення і засудити злочинні діяння українських націоналістів".

Водночас 12 липня сейм Польщі не підтримав поправки опозиції про застосування формулювання "геноцид" в ухваленій резолюції " У 70-і роковини Волинського злочину".

"Проти формулювання "геноцид" ("ludobójstwo" - ІФ) стосовно Волинської різанини проголосували 222 депутати, підтримали таку поправку - 212 і троє утрималися", - повідомив польський телеканал TVN24.

Таким чином, польські депутати прийняли текст резолюції, в якому залишилося формулювання "етнічна чистка з ознаками геноциду" ("czystka etniczna o znamionach ludobójstwa").

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА