12:06 15.07.2013

Італія відмовилася видавати Романюка Україні - ЗМІ

2 хв читати
Італія відмовилася видавати Романюка Україні - ЗМІ

Апеляційний суд Мілана відмовив Україні в екстрадиції кандидата в депутати за проблемним виборчим округом №94 Віктора Романюка, пише "Українська правда".

"Апеляційний суд Мілана відмовив у моїй екстрадиції! ... Суд не побачив злочину в тих документах, які надала Генпрокуратура України... Він визнав справи проти мене політично мотивованими, і в документах, наданих ГПУ, взагалі суд дійшов висновку, що немає ніякого злочину! Тобто він підтвердив, що все абсолютно сфальсифіковано", - заявив В.Романюк виданню.

Як повідомлялося, В.Романюк балотувався в народні депутати в 2012 році у мажоритарному окрузі №94. Він переміг свого найближчого конкурента Тетяну Засуху (представника Партії регіонів) із відривом майже в 10 тис. голосів. У результаті рішень Васильківського та Обухівського районних судів окружна виборча комісія визнала 33 тис. голосів виборців недійсними та віддала перемогу Т.Засусі.

28 лютого 2013 року В.Романюка було оголошено в міжнародний розшук у зв'язку з відкритим кримінальним провадженням за ч. 5 ст. 191 (розкрадання майна шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу.

22 березня В.Романюка затримали в Мілані (Італія), а 26 березня Шевченківський суд Києва обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. 27 березня суд у Мілані розпочав розгляд справи про обрання В.Романюку запобіжного заходу до ухвалення рішення з питання про екстрадицію в Україну, однак 29 березня його звільнили з міланської в'язниці за рішенням італійського суду.

В.Романюк заявляв, що планує брати участь у перевиборах на своєму окрузі №94 і не має наміру просити політичного притулку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА