14:15 15.07.2013

Фаріон звинувачує 148 депутатів, які звернулися до польського сейму щодо Волинської трагедії, в державній зраді

2 хв читати

Народний депутат України (фракція "Свобода") Ірина Фаріон направила депутатське звернення главі Служби безпеки України Олександру Якименку та голові комітету з питань регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності Верховної Ради Володимиру Макеєнку щодо державної зради 148 українських парламентаріїв через Волинську трагедію.

Як повідомляє прес-служба Всеукраїнського об'єднання "Свобода", І.Фаріон вимагає від СБУ здійснити перевірку наявності ознак державної зради в діях народних депутатів України, які попросили сейм Польщі визнати Волинську трагедію геноцидом польського народу, а також притягнути винних до відповідальності.

Від регламентного комітету націоналістка вимагає перевірити, чи не порушили такими діями 148 парламентаріїв присягу народного депутата.

"Звернення 148 народних депутатів України до сейму Республіки Польща з проханням визнати Волинську трагедію геноцидом польського народу та засудити злочинні діяння українських націоналістів викликало широкий суспільний резонанс не тільки в Україні, а й в усьому світі. Історія не знає подібних прецедентів, щоби народні депутати, які отримали мандат від українського народу, намагалися дискредитувати свою націю й свою державу", - заявила І.Фаріон.

Вона назвала такі дії 148 українських депутатів "відвертою підривною діяльністю проти України".

Як повідомлялося, на початку липня 148 народних депутатів від Партії регіонів, Компартії України та кілька позафракційних підписалися під зверненням до польського сейму з проханням визнати "Волинську різанину ОУН-УПА геноцидом стосовно польського населення і засудити злочинні діяння українських націоналістів".

Проте сейм Польщі 12 липня не підтримав поправку опозиції про застосування формулювання "геноцид" в ухваленій резолюції у 70-ті роковини Волинської трагедії.

Польські депутати прийняли текст резолюції, в якому залишилася формулювання "етнічна чистка з ознаками геноциду" ("czystka etniczna o znamionach ludobójstwa").

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА