10:41 17.07.2013

Рада на чолі з Арбузовим пропонує держгарантії для добудови ГАЕС і 2 проектів у Вінниці

2 хв читати

Фінансово-кредитна рада (ФКС) на чолі з першим віце-прем'єром Сергієм Арбузовим за підсумками першого засідання рекомендує уряду затвердити три проекти для надання їм кредитів під державні гарантії в рамках Держпрограми активізації розвитку економіки на 2013-2014 рр..

"Це два проекти розвитку транспортної інфраструктури у Вінниці та проект будівництва першої черги Дністровської гідроакумулювальної електростанції (ГАЕС)", - повідомив С.Арбузов, відкриваючи засідання Кабінету Міністрів у Києві середу за відсутності прем'єра Миколи Азарова, який перебуває у відпустці.

С.Арбузов уточнив, що на найближчих засіданнях заплановано розглянути ці проекти для їх остаточного затвердження.

Згідно з даними Мінфіну, вартість проектів у Вінниці - 200 млн грн, добудови першої черги Дністровської ГАЕС - близько 1,5 млрд грн.

Кабінет Міністрів створив ФКС на початку червня як консультативно-дорадчий орган з відбору проектів, які зможуть отримати кредити під державні гарантії. До нього, окрім першого віце-прем'єра, увійшли міністр фінансів Юрій Колобов, міністр економічного розвитку і торгівлі Ігор Прасолов, голова Нацбанку Ігор Соркін і один з віце-прем'єрів, залежно від проекту.

Відповідно до постанови, документи на засідання ФКС готує робоча група при Мінекономрозвитку, у разі позитивної оцінки проектів ФКС вносить їх на затвердження Кабінету Міністрів. При цьому у разі запозичень розпорядників бюджетних коштів ФКС також пропонуватиме різні варіанти бюджетної підтримки: часткову або повну компенсацію відсотків, часткове або повне погашення "тіла" кредиту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА