16:01 19.07.2013

Янукович підписав закон, що передбачає збільшення розміру виплат допомоги дітям-інвалідам

2 хв читати

Президент України Віктор Янукович підписав один із "пакета" законів, спрямованих на реалізацію нових соціальних ініціатив "Діти - майбутнє України" щодо збільшення розміру виплат державної допомоги на дітей-інвалідів.

Як повідомляє прес-служба глави держави в п'ятницю, закон "Про внесення змін до статті 18 закону України "Про державну допомогу сім'ям із дітьми "передбачає внесення змін, які передбачають визначення розміру виплати допомоги на дітей-інвалідів, над якими встановлено опіку чи піклування, на рівні не менше двох прожиткових мінімумів для дитини відповідного віку без урахування державної соціальної допомоги на дітей-інвалідів.

Так, відповідно до закону, 612 дітей-інвалідів, над якими встановлено опіку чи піклування, отримуватимуть державну допомогу, збільшену на 894 грн.

На разі, згідно з чинною нормою статті 18 закону "Про державну допомогу сім'ям з дітьми", на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, над якими встановлено опіку чи піклування, передбачено виплату державної допомоги в розмірі двох прожиткових мінімумів для дитини відповідного віку .

Однак, незважаючи на положення статті 10 закону "Про державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам", яким встановлено, що соціальна допомога призначається і виплачується на дітей-інвалідів віком до 18 років незалежно від отримання інших видів допомоги, зазначена допомога вираховується з державної допомоги, встановленої на дітей-інвалідів з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, над якими встановлено опіку чи піклування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА