12:10 22.07.2013

Перспектива масової iммiграцiї стримує ЄС вiд лiбералiзацiї вiзового режиму з Україною - депутат парламенту Гамбурга

2 хв читати

Європейськi цiнностi зобов'язують країни ЄС забезпечувати гiдне життя i пiдтримку всiм особам, нездатним самостiйно впоратися з фiнансовими труднощами, i це входить в протирiччя з небезпекою масового припливу громадян з країн СНД. Цей фактор стримує Євросоюз вiд значущих крокiв iз лiбералiзацiї вiзового режиму, зокрема, з Україною, повiдомив депутат Гамбурзького парламенту (die Hamburgische Bürgerschaft, Нiмеччина), доктор наук Нiколаус Гауфлер.

У програмi "Маятник Фуко" на телеканалi Tonis, обговорюючи з полiтологом Дмитром Видрiним питання спрощення порядку перетину кордонiв ЄС громадянами України, Н.Гауфлер сказав: "Ми витрачаємо на соцiальну допомогу щорiчно понад 70 млн євро лише в Гамбурзi. Деякi з цих людей - громадяни країн, що мають безвiзовий режим iз Євросоюзом - Сербiї, Македонiї та iнших. Вони отримують право на всi соцiальнi виплати i чимало виплат для дiтей. Ми просто не можемо дозволити собi залишити їх без соцiального стандарту. Я впевнений, що якась частина українцiв вважатиме для себе привабливою цю ситуацiю. Тодi, на жаль, виникнуть проблеми".

Натомiсть Д.Видрiн зазначив, що вiзи - це бар'єр не лише для людей з низькою освiтою i квалiфiкацiєю, а й для тих, хто може привнести до Європи професiйнi знання i новi можливостi.

"Багато українських медикiв, академiкiв мають свiтову славу. Я думаю, що цим людям не грiх з'являтися в Європi, тому що вони можуть проконсультувати будь-яку - i гамбургську, i берлiнську - медичну елiту. Чому ж Євросоюз, декларуючи серед базових цiнностей свободу пересувань, з такою працею йде на зрушення в цьому напрямi?", - дивується полiтолог.

На думку Н.Гауфлера, багато європейських парламентарiї розумiють, що через вiзовi бар'єри тi люди, яких Євросоюз хотiв би бачити у себе, не мають можливостi працювати в ЄС i просто проводити вiдпустку в країнах Європи.

"У мене є пропозицiя, яка стосується не просто в'їзду на територiю Євросоюзу, а й постiйного перебування в Нiмеччинi. Я хотiв би зробити можливим видачу посвiдки на проживання громадянам європейських країн, якi мають вищу освiту i розмовляють нiмецькою мовою. Якщо людина вивчила нiмецьку, то вона вже показала свою зацiкавленiсть цiєю країною. I я б хотiв домогтися цього, особливо для молодих людей", - сказав нiмецький полiтик.

За його словами, навчання в унiверситетах Нiмеччини має бути бiльш вiдкритим для молодi.

"Я знаю багатьох українцiв, якi хотiли б не те що назавжди полишити свою країну, але здобути європейський досвiд, побачити те, що можна привнести сюди, в Україну, i впровадити тут. I я вважаю, ми маємо вiдкривати дверi цим людям. Але це значить вiдкривати дверi кожному", - зазначив нiмецький парламентарiй.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА