11:10 23.07.2013

У "Батьківщині" вважають незаконним затримання ініціатора врадіївського маршу

2 хв читати

Партія "Батьківщина" вимагає від генерального прокурора Віктора Пшонки не допустити незаконного обмеження свободи ініціатора врадіївського маршу Василя Любарця.

Крім того, в партії вимагають перевірити дії судді Шевченківського районного суду міста Києва Анзора Саадулаєва, який прийняв відповідні рішення, та інших правоохоронців і, в разі виявлення порушень ними закону, притягнути їх до відповідальності.

У своєму депутатському зверненні секретар парламентського комітету з питань верховенства права та правосуддя Павло Петренко зазначає, що В.Пшонка має особисто втрутитися в ситуацію, "коли громадян України нахабно позбавляють їхнього конституційного права на свободу та особисту недоторканність, на свободу мирних зібрань, і до цього процесу безпосередньо причетні судді та працівники правоохоронних органів".

"Не викликає жодного сумніву, що складення протоколу стосовно Василя Любарця та його подальший арешт є протизаконними та свідчать про його переслідування виключно з надуманих мотивів", - наголошують у "Батьківщині".

Як повідомлялося, рішенням Шевченківського райсуду Києва В.Любарця було засуджено до 10 діб адміністративного арешту за проведення акції на майдані Незалежності всупереч рішенню Окружного адмінсуду Києва. Рішення оголосив суддя А.Саадулаєв. У відповідь В.Любарець оголосив голодування.

Кількома годинами раніше суддя Шевченківського райсуду Наталія Волокітіна за тим самим обвинуваченням виправдала В.Любарця, не знайшовши в його діях складу правопорушення.

Як розповів адвокат В.Любарця, рішенням Окружного адміністративного суду Києва було встановлено обмеження проведення заходів з 20 по 31 липня на майдані Незалежності та прилеглої до нього території, однак заборонні рішення суду мають стосуватися конкретних відповідачів, а не невизначеного переліку суб'єктів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Експрезидент Франції Олланд іде на позачергові парламентські вибори

"Мирні пропозиції" Путіна більше схожі на пропаганду, ніж на реальні кроки, вважає прем'єрка Італії

Прем'єр Великої Британії Сунак: Путін не зацікавлений у справедливому мирі

Гарріс Зеленському: Сполучені Штати поділяють ваше бачення закінчення цієї війни та припинення страждань українського народу

Кулеба і Боррель обговорили прогрес України на шляху в ЄС і постачання зброї

Президент Єврокомісії: Заморожування конфлікту сьогодні, в той час як війська РФ окупують територію України, не є відповіддю

Шольц: Припинення вогню без переговорів і дорожньої карти до справедливого миру легітимізує захоплення РФ української землі

У G7 закликали КНР чинити тиск на РФ, щоб та припинила агресію проти України - комюніке

РФ має заплатити понад $486 млрд за завдані Україні збитки, триває пошук шляхів змусити її зробити це - декларація лідерів G7

Київрада встановила прозорі правила в роботі МАФів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА