14:35 24.07.2013

Янукович затвердив положення про Мiнiстерство молодi та спорту України

2 хв читати

Президент України Вiктор Янукович своїм указом затвердив положення про Мiнiстерство молодi та спорту України.

Як повiдомляє в середу прес-служба глави держави, згiдно з цим указом визнається таким, що втратив чиннiсть, указ президента вiд 31 травня 2011 року про затвердження положення про Державну службу молодi та спорту України.

Вiдповiдно до документа, Мiнiстерство молодi та спорту України - центральний орган виконавчої влади, дiяльнiсть якого спрямовує i координує Кабiнет Мiнiстрiв України, вiн є головним органом у системi центральних органiв виконавчої влади, що забезпечує формування та реалiзує державну полiтику у молодiжнiй сферi, сферi фiзичної культури та спорту .

Основними завданнями мiнiстерства є забезпечення формування та реалiзацiя державної полiтики у молодiжнiй сферi, сферi фiзичної культури i спорту, участь у формуваннi та реалiзацiї у межах своєї компетенцiї державної полiтики у сферi волонтерської дiяльностi.

Мiнiстерство молодi та спорту органiзовує i проводить чемпiонати України з видiв спорту, визнаних у країнi, iншi всеукраїнськi та мiжнароднi спортивнi заходи, забезпечує участь нацiональних збiрних команд України у мiжнародних змаганнях, погоджує проведення мiжнародних змагань на територiї України, комплектує в установленому порядку нацiональнi збiрнi команди України з олiмпiйських та неолiмпiйських видiв спорту, з видiв спорту iнвалiдiв для пiдготовки їх до участi в мiжнародних спортивних змаганнях.

Мiнiстерство молодi та спорту очолює мiнiстр, якого призначають на посаду за поданням прем'єр-мiнiстра України, i звiльняє з посади президентом України. У мiнiстра є перший заступник i заступник мiнiстра - керiвник апарату, яких призначають на посади за поданням прем'єра, внесеним згiдно з пропозицiями мiнiстра, звiльняє їх президент. У разi необхiдностi вводиться ще одна посада заступника мiнiстра.

Як повiдомлялося, 28 лютого 2013 року В.Янукович своїм указом призначив Равiля Сафiуллiна, який очолював лiквiдовану Державну службу молодi та спорту України, мiнiстром молодi та спорту України. Дмитро Табачник, який ранiше очолював Мiнiстерство освiти i науки, молодi та спорту, очолив знову органiзоване Мiнiстерство освiти i науки України.

Як повiдомлялося, в Українi, згiдно з указом президента, були створенi Мiнiстерство освiти i науки, а також Мiнiстерство молодi та спорту шляхом реорганiзацiї Мiнiстерства освiти i науки, молодi та спорту України та Державної служби молодi та спорту України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА